CMS definitie

Wat is een CMS systeem? Hier wordt het uitgelegd.

Voluit geschreven staat de afkoring CMS voor "content management systeem". De term wordt gebruikt om software aan te duiden waarmee u zonder veel technische kennis aanpassingen kunt doen aan uw website. Denk aan het toevoegen van een pagina of het aanpassen van de prijs van een product op uw website.

Zou er geen gebruik worden gemaakt van een CMS systeem, dan zou een wijziging op de website ook direct een wijziging van een bestand op uw webhosting pakket betekenen. Zonder CMS systeem moeten er extra acties worden verricht bij een aanpassing en de kans op fouten is dan groter. Meestal betekent het dat u in de HTML bestanden een wijziging dient aan te brengen tussen de HTML code.

Het wijzigen van een productprijs zonder CMS systeem betekent een wijziging op verschillende plekken. Niet alleen in de weergave van de prijs op de website, maar ook moet de nieuwe prijs correct aan het betaalsysteem worden doorgegeven. Dit betekent meestal een aanpassing in een tweede bestand. Vergeet u een aanpassing, dan komt uw website inconsistent over. En dit kan er weer voor zorgen dat iemand besluit om niets bij u af te nemen.

Ook configuratiebestanden - die vaak bedoeld zijn om slechts op één plek iets te hoeven aanpassen - werken volgens een bepaalde structuur en er is een kans dat u per ongeluk de structuur aanpast wanneer u een nieuwe prijs invoert. Voor iemand die geen programmeur is, is zoiets niet altijd eenvoudig te herstellen.

Maakt u gebruik van het CMS systeem van Vrolijk Internet Services, dan is het aanpassen van bestanden op uw webhosting pakket niet nodig. Ook hoeft u de prijs van het product slechts op één plek in het beheergedeelte aan te passen. Het CMS systeem zorgt er vervolgens voor dat de prijs zowel correct wordt weergegeven op de website als dat het betaalsysteem de juiste prijs voor uw product rekent.

Bent u nieuwsgierig naar het CMS systeem, dan kunt u via deze link een demo aanvragen. Wanneer u het systeem direct wilt kopen, dan kan dat door op onderstaande knop te drukken. De knop leidt u naar een scherm waar u uw contactgegevens kunt invullen, zoals uw naam en e-mailadres. Daarna krijgt u de mogelijkheid om te betalen. Wanneer u heeft betaald ontvangt u een e-mail met een link waarmee u het CMS systeem op ieder moment (opnieuw) kunt downloaden. Ook verschijnt er meteen na de betaling een scherm waar u het CMS systeem kunt downloaden.

Koop nu voor € 50,00