Media

Binnen de beheeromgeving van het Affiliate Webshop script is een mediabibliotheek beschikbaar. Daarmee kunt u eenvoudig afbeeldingen toevoegen die u bijvoorbeeld kunt gebruiken als logo van de website of die u op een contentpagina kunt plaatsen.

De mediabibliotheek is niet bedoeld om productfoto's toe te voegen. Productfoto's worden automatisch met behulp van de productfeeds aan uw affiliate website toegevoegd.

 

Inhoud

  1. Media
  2. Media object aanmaken
  3. Media object bewerken
  4. Media object verwijderen

 

Media

Om naar de mediabibliotheek te gaan, kiest u in het menu Website voor de optie Media.

Affiliate Webshop - Menu Media

Vervolgens verschijnt het beheerscherm "Media".

Affiliate Webshop - Beheer Media

 

Media object aanmaken

Om een bepaalde afbeelding op uw website te gebruiken, kunt u de afbeelding toevoegen binnen de mediatheek en vervolgens op uw website aanroepen met een zogeheten "shortcode". Om de afbeelding toe te voegen klikt u op nieuw media object bovenin het scherm. Met het formulier dat vervolgens verschijnt, kunt u de afbeelding toevoegen.

Affiliate Webshop - Media object aanmaken

 

Media object bewerken

Wanneer u een afbeelding in de mediatheek wilt vervangen door een andere afbeelding, dan klikt u bij de te vervangen afbeelding op het potlood in de kolom Opties. Er zal een formulier verschijnen waarmee de afbeelding eenvoudig vervangen kan worden.

 

Media object verwijderen

Wilt u een afbeelding verwijderen, dan klikt u bij de betreffende afbeelding op het rode kruis in de kolom Opties. Binnen de beheeromgeving van het Affiliate Webshop script zal vervolgens worden gevraagd of u de afbeelding daadwerkelijk wilt verwijderen.

Affiliate Webshop - Media object verwijderen

Wanneer u op Ja klikt, dan wordt de afbeelding verwijderd. Wees u ervan bewust dat de afbeelding niet meer binnen uw affiliate winkel zal worden getoond op de plekken waar u de shortcode gebruikt. Dit betekent dat de verwijzingen naar de afbeelding dienen te worden verwijderd of aangepast.

Affiliate Webshop - Media object verwijderd