Menu's

Bezoekers gebruiken navigatiemenu's om binnen uw affiliate webwinkel naar de verschillende onderdelen te navigeren. Zowel bovenaan als onderaan binnen uw affiliate shop wordt tijdens de installatie een navigatiemenu geplaatst, die u eenvoudig kunt beheren.

 

Inhoud

  1. Menu's
  2. Menu item aanmaken
  3. Menu item bewerken
  4. Menu item verwijderen

 

Menu's

Om menu's te beheren gaat u eerst naar het beheerscherm "Menu's". Dit doet u door binnen het menu Website te kiezen voor de optie Menu's.

Affiliate Webshop - Menu Menu's

Vervolgens verschijnt het beheerscherm "Menu's". Dit scherm wordt hieronder afgebeeld. Tijdens de installatie van het Affiliate Webshop script worden er twee menu's aangemaakt. Het menu bovenin uw affiliate winkel is het menu "Main". Het menu onderin uw affiliate winkel is het menu "Footer".

Affiliate Webshop - Beheer Menu's

 

Menu item aanmaken

Om een menu item toe te voegen, dient u in het overzicht eerst het menu te zoeken waaraan u het menu item wilt toevoegen. Vervolgens klikt u bij het betreffende menu op het potlood in de kolom Opties. Er zal een scherm verschijnen waarmee u wijzigingen binnen het menu kunt aanbrengen.

Affiliate Webshop - Beheer Menu

In dit scherm klikt u op nieuw menu item bovenin uw scherm. Het formulier om een menu item aan het menu toe te voegen verschijnt vervolgens.

Affiliate Webshop - Menu item aanmaken

 

Menu item bewerken

Wanneer u een menu item wilt aanpassen zoekt u eerst naar het betreffende menu item in het overzicht. U klikt daarna op het potlood achter de naam van het menu item. Het formulier om het menu item te bewerken verschijnt vervolgens.

 

Menu item verwijderen

Wilt u een pagina niet meer in het menu opnemen, dan kunt u het menu item verwijderen terwijl de pagina zelf wel blijft bestaan. U zoekt dan in het overzicht naar het betreffende menu item en klikt op het rode kruis achter de naam van het menu item. Binnen de beheeromgeving van uw affiliate webshop zal vervolgens worden gevraagd of u het menu item daadwerkelijk wilt verwijderen.

Affiliate Webshop - Menu item verwijderen

Klikt u op Ja, dan wordt het menu item verwijderd. De pagina waarnaar u verwijst wordt zelf niet verwijderd. Wanneer dat wel de bedoeling is, dan zult u de pagina ook nog apart moeten verwijderen.

Affiliate Webshop - Menu item verwijderd