Media

Het Bedrijvengids Script bevat een mediatheek waarbinnen eenvoudig afbeeldingen kunnen worden toegevoegd. De afbeeldingen die u via de mediatheek toevoegt kunnen op verschillende plaatsen binnen uw bedrijvengids worden gebruikt.

De afbeeldingen die u heeft toegevoegd, kunt u bijvoorbeeld met een zogeheten "shortcode" plaatsen binnen uw contentpagina's of als logo van uw website gebruiken. Een afbeelding binnen de mediatheek kan ook als logo op de facturen gebruikt worden. U kunt ervoor kiezen om op facturen hetzelfde logo te gebruiken als op de website, maar dit kan ook een afzonderlijk logo zijn.

 

Inhoud

  1. Media beheren
  2. Media object aanmaken
  3. Media object bewerken
  4. Media object verwijderen

 

Media beheren

Om de media objecten te beheren, kiest u in het menu Website voor Media.

Bedrijvengids Script - Menu Media

Vervolgens verschijnt het scherm waarbinnen u de afbeeldingen kunt beheren.

Bedrijvengids Script - Beheer Media

 

Media object aanmaken

Om een afbeelding binnen uw bedrijvengids te gebruiken, kunt u de afbeelding uploaden via de mediatheek. Vervolgens kunt u de afbeelding op uw website plaatsen met behulp van een "shortcode".

Klik op Nieuw media object bovenin uw scherm. Er verschijnt vervolgens een formulier waarmee u de nieuwe afbeelding kunt toevoegen.

Bedrijvengids Script - Media object aanmaken

Nadat u de nieuwe afbeelding heeft toegevoegd, zal de afbeelding in het overzicht verschijnen. Er zal aan de afbeelding een "shortcode" worden toegekend door het Bedrijvengids Script. U kunt deze code op de verschillende contentpagina's binnen uw bedrijvengids plaatsen. Op de plekken waar u de code geplaatst heeft, zal de bezoeker de afbeelding zien.

 

Media object bewerken

Om een afbeelding binnen de mediatheek te vervangen door een andere afbeelding, klikt u bij de betreffende afbeelding op het potlood in de kolom Opties. Er verschijnt vervolgens een formulier waarmee u de afbeelding eenvoudig kunt vervangen.

 

Media object verwijderen

Klik bij de afbeelding die u wilt verwijderen op het rode kruisje in de kolom Opties. Het Bedrijvengids Script zal vragen of de afbeelding daadwerkelijk verwijderd moet worden.

Bedrijvengids Script - Media object verwijderen

Klik op Ja om het media object te verwijderen.

Bedrijvengids Script - Media object verwijderd