Gebruikers

Wilt u samen met anderen aan de website werken, dan kunt u met het CMS systeem anderen toegang verlenen tot de beheeromgeving. De gebruikers kunt u beheren via het beheerscherm "Gebruikers".

 

Inhoud

  1. Gebruikers
  2. Gebruiker aanmaken
  3. Gebruiker bewerken
  4. Gebruiker verwijderen

 

Gebruikers

U kunt het beheerscherm "Gebruikers" bereiken door via de menukop Systeem te kiezen voor de optie Gebruikers.

CMS Menu Gebruikers

Het beheerscherm Gebruikers verschijnt vervolgens. In dit scherm is een overzicht te zien van de gebruikers in het systeem.

CMS Gebruikers

 

Gebruiker aanmaken

In het beheerscherm "Gebruikers" maakt u een nieuwe gebruiker aan door te klikken op de optie nieuwe gebruiker. Deze optie kunt u bovenaan uw scherm vinden. Nadat u op nieuwe gebruiker heeft geklikt, verschijnt het formulier om een gebruiker aan te maken. In de onderstaande afbeelding ziet u dit formulier.

CMS Nieuwe gebruiker

In het veld Gebruikersnaam vult u de gebruikersnaam in van de nieuwe gebruiker.

U vult in het veld E-mailadres het e-mailadres van de nieuwe gebruiker in.

In het veld Volledige naam kunt u de volledige naam invullen van de nieuwe gebruiker.

U dient in het veld Wachtwoord het wachtwoord van de nieuwe gebruiker kiezen.

Met Rechten kunt u de rechten instellen van de nieuwe gebruiker. Er zijn 2 gebruikersgroepen, gebruiker en beheerder. In het basissysteem is het voor de groep Gebruiker alleen mogelijk om de eigen accountgegevens te wijzigen. Pas wanneer u extensies installeert, worden er functies aan deze gebruikersgroep toegevoegd. Welke functies dat zijn, verschilt per extentie.

Wilt u dat iemand de website kan aanpassen, dan dient u Rechten op Beheerder te zetten. Realiseert u zich dat iemand met beheerdersrechten alles op uw website kan wijzigen. Ook dingen die u heeft aangemaakt op de website, kunnen dan door de andere persoon worden aangepast of verwijderd. Er moet dus voorzichtig om worden gesprongen met zowel het verlenen van beheerdersrechten als het gebruik van een beheerdersaccount.

 

Gebruiker bewerken

Een gebruiker bewerken gaat net zo eenvoudig als het aanmaken van een gebruiker. Om een gebruiker te bewerken, dient u eerst in het overzicht op het beheerscherm "Gebruikers" te zoeken naar de gebruiker die u wilt wijzigen. Hieronder ziet u nogmaals het betreffende beheerscherm.

CMS Gebruikers

In de kolom Opties zult u bij de betreffende gebruiker een icoon zien dat eruitziet als een potlood. Als u op dat icoon klikt, komt het formulier om de gebruiker te werken tevoorschijn. Dit scherm kunt u in de onderstaande afbeelding zien. Het is hetzelfde formulier als het formulier dat u te zien krijgt bij het aanmaken van een gebruiker, alleen dan zijn de gegevens al ingevuld.

CMS Gebruiker bewerken

 

Gebruiker verwijderen

Om een gebruiker te verwijderen, dient u eerst in het overzicht op het beheerscherm "Gebruikers" te zoeken naar de gebruiker die u wilt verwijderen. Klik vervolgens op het rode kruisje in de kolom Opties bij de betreffende gebruiker. Het CMS systeem zal vervolgens vragen of u de gebruiker echt wilt verwijderen.

Naast dat u het account van een ander kunt verwijderen, kunt u ook uw eigen gebruikersaccount te verwijderen. U wordt dan echter wel direct uitgelogd uit het beheerpaneel en u kunt dan niet meer inloggen. Uw account is dan immers verwijderd.

In de onderstaande afbeelding ziet u dat het CMS systeem om bevestiging vraagt.

CMS Gebruiker verwijderen

Klikt u op Ja, dan wordt de betreffende gebruiker verwijderd.

CMS Gebruiker verwijderd