Klanten

U kunt met het CMS systeem heel eenvoudig een klantenoverzicht tonen op uw website. U kunt dit klantenoverzicht zien door met de browser naar uw website te gaan en in de adresbalk van de browser /klanten/ toe te voegen.

 

Inhoud

  1. Klanten
  2. Klant aanmaken
  3. Klant bewerken
  4. Klant verwijderen
  5. Een eigen klantenoverzicht gebruiken

 

Klanten

Om het klantenoverzicht te beheren gaat u naar menukop Website en kiest u voor de optie Klanten.

CMS Menu Klanten

Het beheerscherm "Klanten" wordt zichtbaar. Heeft u het CMS systeem net geïnstalleerd, dan zullen er (nog) geen klanten in het overzicht staan. U kunt zelf heel eenvoudig klanten toevoegen aan het overzicht.

 

Klant aanmaken

In het beheerscherm "Klanten"maakt u een nieuwe klant aan door op de optie nieuwe klant bovenin het scherm te klikken. Er verschijnt dan een formulier waarmee heel eenvoudig een nieuwe klant kan worden toegevoegd. Het formulier is in de onderstaande afbeelding te zien.

CMS Nieuwe klant

 

Klant bewerken

Wilt u iets wijzigen bij een klant in het klantoverzicht, dan gaat u eerst naar het beheerscherm "Klanten". In het overzicht staat bij iedere klant aan de rechterkant een potloodje afgebeeld in de kolom Opties. Als u daarop klikt, dan verschijnt er een formulier waarmee u de klant heel eenvoudig kunt wijzigen.

CMS Klant bewerken

 

Klant verwijderen

Wilt u een klant uit het klantenoverzicht verwijderen, dan klikt u in het beheerscherm "Klanten" op het rode kruisje in de kolom Opties achter de naam van de betreffende klant. Het CMS systeem zal vervolgens om uw bevestiging vragen, zoals in de onderstaande afbeelding te zien is.

CMS Klant verwijderen

Klikt u op Ja, dan wordt de klant verwijderd.

CMS Klant verwijderd

 

Een eigen klantenoverzicht gebruiken

Wilt u geen gebruik maken van het klantenoverzicht van het CMS systeem, maar wilt u uw eigen klantenpagina inrichten, dan kunt u in het beheerscherm "Pagina's" een pagina aanmaken en in het veld URL "klanten" invullen. De pagina die u zelf heeft aangemaakt wordt dan getoond wanneer men naar het klantenoverzicht gaat, in plaats van het klantenoverzicht van het CMS systeem.