070-4500145 info@vrolijkinternetservices.nl
Vrolijk Internet Services
... maakt ondernemers vrolijk met een betaalbare en veilige website.

Knoppen

Het plaatsen van knoppen op uw website is heel eenvoudig met het CMS systeem. Via het beheerscherm "Knoppen" kunt u nieuwe knoppen aanmaken. U kunt een knop op verschillende plekken op uw website plaatsen. Dit doet u door in een pagina de shortcode van de knop te plaatsen.

 

Inhoud

  1. Knoppen
  2. Knop aanmaken
  3. Knop bewerken
  4. Knop verwijderen

 

Knoppen

U kunt de knoppen op uw website beheren door de klikken op de optie Knoppen (onder menukop Website).

CMS Menu Knoppen

Knop aanmaken

Een nieuwe knop maakt u aan door te klikken op nieuwe knop bovenaan de pagina. Er verschijnt dan een formulier zoals in de afbeelding hieronder.

CMS Nieuwe knop

In het veld Naam vult u een beschrijvende naam in voor de nieuwe knop. De naam zal voor de bezoeker van de website niet zichtbaar zijn.

In het veld Knop tekst vult u de tekst in die binnen de knop zichtbaar moet zijn voor de bezoekers van uw website. Denk aan teksten zoals "Koop nu" en "Contact opnemen".

In het veld Doel  kunt u instellen of de knop moet verwijzen naar een interne pagina van uw website of naar een externe URL. Kiest u voor de waarde "Pagina", dan kunt u in het veld Pagina de betreffende pagina selecteren. Kiest u voor de waarde "Externe URL", dan verschijnt er een veld URL waarin u de URL kunt invullen. Dit is te zien in de onderstaande afbeelding.

CMS Nieuwe knop

 

Knop bewerken

Het bewerken van een knop zal geen probleem moeten opleveren. Dit is eenvoudig te doen door op het potloodje naast de naam van de betreffende knop te klikken. Er verschijnt dan hetzelfde formulier als bij het aanmaken van een nieuwe knop, alleen zijn de gegevens vooraf ingevuld. U kunt de gegevens eenvoudig via het formulier wijzigen.

Vergeet niet op Opslaan te drukken om uw wijzigingen daadwerkelijk door te voeren.

 

Knop verwijderen

Druk op het rode kruisje achter de naam van een knop om de betreffende knop te verwijderen. Het CMS systeem zal vervolgens vragen of u de knop daadwerkelijk wilt verwijderen. Dit kunt u in de onderstaande afbeelding zien.

CMS Knop verwijderen

Kiest u voor Ja, dan wordt de knop verwijderd. Het systeem zal melden dat de knop is verwijderd en de knop is verdwenen uit het overzicht. Houd er rekening mee dat pagina's die naar de knop refereren, de knop niet meer kunnen tonen nadat deze is verwijderd. Het is dus zaak om eerst alle verwijzingen naar de knop te verwijderen, voordat u de knop zelf verwijdert.

CMS Knop verwijderd

Handleiding CMS

Algemeen

Installatie

Inloggen, wachtwoordherstel en uitloggen

Overzicht

Beheer

Pagina's

Menu's

Formulieren

Knoppen

Banners

Klanten

Zoekwoorden

Links

Aanbevelingen

Vacatures

Website instellingen - Algemeen

Website instellingen - Vormgeving

Website instellingen - Header

Website instellingen - Footer

Website instellingen - Onderhoudsmodus

Website instellingen - Betalingen

Website instellingen - Demo aanvraag

Website instellingen - Gebruikers

Website instellingen - Licentie

Content blokken

Editor

Alle URL's opvragen

Producten en diensten

Bestellingen

Gebruikers

Bezoekers blokkeren

Vrije velden

Mijn account