Links

Met het CMS systeem kunt u heel eenvoudig een linkpagina aanmaken. Op een linkpagina kunt u links tonen naar andere websites. U kunt naar de linkpagina gaan door /links/ toe te voegen achter het adres van uw website in de adresbalk van uw browser.

 

Inhoud

  1. Links
  2. Link aanmaken
  3. Link bewerken
  4. Link verwijderen
  5. Een eigen linkpagina gebruiken

 

Links

Om de linkpagina te beheren gaat u naar menukop Website en vervolgens kiest u voor de optie Links.

CMS Menu Links

Het beheerscherm "Links" komt dan tevoorschijn. Dit scherm is in de onderstaande afbeelding te zien.

CMS Links

 

Link aanmaken

In het beheerscherm "Links" maakt u een nieuwe link aan door te klikken op de optie nieuwe link. Deze optie staat bovenin uw scherm. Als u op nieuwe link heeft geklikt, verschijnt een formulier waarmee u eenvoudig een nieuwe link kunt toevoegen. In de onderstaande afbeelding kunt u dit formulier zien.

CMS Nieuwe link

 

Link bewerken

Wilt u een link aanpassen, dan gaat u eerst naar het beheerscherm "Links". In het overzicht staat bij iedere link aan de rechterkant een potlood afgebeeld in de kolom Opties. Als u daarop klikt, dan verschijnt er een formulier waarmee u de betreffende link kunt aanpassen.

CMS Link bewerken

 

Link verwijderen

Wilt u een link verwijderen, dan klikt u in het beheerscherm "Links" op het rode kruisje in de kolom Opties achter de betreffende link. Het CMS systeem zal vervolgens om uw bevestiging vragen, zoals in de onderstaande afbeelding te zien is.

CMS Link verwijderen

Klikt u op Ja, dan wordt de link verwijderd. De link verdwijnt uit het overzicht.

CMS Link verwijderd

 

Een eigen linkpagina gebruiken

Wilt u geen gebruik maken van de mogelijkheid van het CMS systeem voor het beheren van een linkpagina, maar wilt u zelf een linkpagina in elkaar zetten, dan is dat heel eenvoudig te doen door in het beheerscherm "Pagina's" een pagina aan te maken en in het veld URL "links" in te vullen. De pagina die u zelf heeft aangemaakt wordt dan getoond wanneer men die URL bezoekt, in plaats van de linkpagina van het CMS systeem.