Online betalingen ontvangen

Het CMS systeem van Vrolijk Internet Services biedt de mogelijkheid om producten en diensten via uw website te verkopen en online betalingen te ontvangen. Het ontvangen van betalingen verloopt via Mollie, een kant-en-klare betaaloplossing met ondersteuning voor onder andere iDEAL en PayPal. Uw klant kan dan bij de bestelling kiezen voor welke betaalmethode hij of zij kiest.

Voor een juiste afhandeling van betalingen dient u een Mollie API sleutel in te stellen. Hiervoor dient u eerst een Mollie account aan te maken. U heeft daarvoor nodig:

De aanmelding verloopt volledig online, dus er komt geen papierwerk aan te pas. Er zijn geen contracten nodig met banken of andere partijen. Het contract dat u met Mollie aangaat kunt u online accorderen.

U kunt zich hier aanmelden bij Mollie.

 

Aanmelden bij Mollie

 

Er is bij Mollie geen sprake van maandelijkse kosten. U betaalt alleen een klein bedrag op het moment dat u een product of dienst verkoopt. Koopt iemand een product of dienst van u en gebruikt hij of zij hiervoor iDEAL, dan houdt Mollie 29 cent in op die transactie.

Na aanmelding en goedkeuring van uw Mollie account gaat u naar Ontwikkelaars (Nederlandstalig) of Developers (Engels) in uw Mollie account. U ziet dan 2 API sleutels. Met de test API sleutel kunt u betalingen testen zonder dat het echt geld kost. Om daadwerkelijk betalingen te ontvangen heeft u de live API sleutel nodig. Klik op Kopieer om de live API sleutel te kopiëren naar het klembord.

Daarna logt u in bij het CMS systeem. Vervolgens kiest u eerst voor menukop Administratie en daarna voor de optie Bestellingen. Hier ziet u een lijst van bestellingen die op uw website zijn geweest. Bij een nieuwe website is deze lijst uiteraard nog leeg.

Bovenaan ziet u de optie Instellingen. Klik op deze optie. U krijgt een formulier te zien zoals hieronder:

Plak de live API key in het veld "Mollie Live API key". Het is een goed idee om ook de test API key van Mollie in te vullen. Dit doet u in het veld "Mollie Test API key". Met de optie "Actieve API key" bepaalt u welke van de twee keys moet worden gebruikt.

De instelling "Actieve API key" moet op "Live" staan vanaf het moment dat u echte betalingen wilt ontvangen. Wilt u het bestelproces testen dan kunt u de instelling op "Test" zetten. In de testmodus hoeft er niet te worden betaald om bij de producten te komen. De testmodus is erg handig wanneer u nog bezig bent met het toevoegen van producten aan uw website en wanneer u wilt zien hoe het bestelproces in elkaar zit.

Wilt u het bestelproces op een later moment een keer testen, dan kan dat door de instelling "Actieve API key" op "Test" te zetten. Een risico van de testmodus is dat bezoekers toegang tot uw producten kunnen krijgen wanneer zij een bestelling doen zonder te betalen. Er hoeft immers niet daadwerkelijk betaald te worden. Zet de instelling "Actieve API key" daarom na het testen zo snel mogelijk weer op "Live".

Handleiding CMS

Installatie

Inloggen, wachtwoordherstel en uitloggen

Pagina's

Menu's

Formulieren

Zoekwoorden

Content blokken

Thema en thema opties

Online betalingen ontvangen

Overzicht