Thema en thema opties

Standaard wordt het CMS systeem met een aantal thema's geleverd. Een thema bepaalt hoe de website eruit komt te zien. De opmaak en de kleuren worden door het thema bepaald.

De kans is groot dat u nog niet heeft gekozen voor een specifiek thema. Het installatieprogramma heeft u niet gevraagd welk thema u wilt gebruiken. In eerste instantie kiest het installatieprogramma zelf een thema. U kunt het thema eenvoudig aanpassen.

Wanneer u bent ingelogd kunt u het thema instellen door naar de menukop Website te gaan en vervolgens te kiezen voor Thema en thema opties.

Vervolgens verschijnt het scherm Thema en thema opties. Helemaal bovenaan ziet u de optie Actief thema. Hier kunt u een thema kiezen. Verder ziet u enkele thema opties zoals Toon kruimelpad en Menu positie. In de afbeelding hieronder een voorbeeld van het scherm.

Welke thema's u bij Actief thema kunt kiezen wordt bepaald aan de hand van de folder "extensions" op de server. In deze map kunt u met een FTP programma thema's toevoegen, aanpassen of verwijderen. Heeft u enige kennis van HTML en CSS dan is het zeker de moeite waard om de structuur van de thema's te bekijken en te leren hoe u uw eigen thema maakt en toevoegt aan het systeem.

Vergeet niet op de knop Opslaan te drukken nadat u wijzigingen heeft gemaakt. Pas wanneer u op deze knop drukt, wordt een wijziging ook daadwerkelijk opgeslagen in de database.

Handleiding CMS

Installatie

Inloggen, wachtwoordherstel en uitloggen

Pagina's

Menu's

Formulieren

Zoekwoorden

Content blokken

Thema en thema opties

Online betalingen ontvangen

Overzicht