Website instellingen - Algemeen

Om de algemene instellingen van uw website te wijzigen, gaat u eerst naar het scherm Website instellingen. Dit doet u door via de menukop Website te kiezen voor de optie Website instellingen, zoals in de onderstaande afbeelding is te zien.

CMS Menu Website Instellingen

Het scherm Website instellingen verschijnt. Dit scherm heeft diverse tabbladen. Het eerste tabblad is het tabblad Algemeen. Wanneer u naar het scherm Website instellingen navigeert, verschijnt dit tabblad automatisch als eerste op de voorgrond. In de afbeelding hieronder ziet u het tabblad Algemeen.

CMS Website Instellingen - Algemeen

In het veld Website titel zal de titel staan die u tijdens de installatie van het CMS systeem heeft ingevoerd. Via dit veld kunt u de titel van uw website wijzigen.

In het veld Website beschrijving (ook wel meta description genoemd) zal de beschrijving staan die u tijdens de installatie van het CMS systeem heeft ingevoerd. U kunt de beschrijving eenvoudig wijzigen via dit veld.

In het veld Website zoekwoorden (ook wel meta keywords genoemd) zullen de zoekwoorden staan die u tijdens de installatie van het CMS systeem heeft opgegeven. U kunt de zoekwoorden eenvoudig aanpassen via dit veld.

Met de optie Website taal wijzigt u de taal van de teksten aan zowel de voorkant van uw website als in de beheeromgeving. Hierbij gaat het om de door het CMS systeem gegenereerde teksten, zoals meldingen en informatieve teksten. U kunt de taal op Nederlands of Engels zetten.

Met Actief thema kiest u het actieve thema op de website. De opties die u hier heeft zijn afhankelijk van de thema's en extensies die zijn geïnstalleerd op uw systeem.

Met Statische voorpagina kiest u de pagina die als voorpagina zichtbaar moet zijn op de website. Kiest u geen voorpagina, dan zal er een overzicht van pagina's op de website worden getoond met een mogelijkheid om naar de diverse pagina's te navigeren.

Met Redirect forceren kunt u eventueel instellen dat er een redirect naar de versie met www in het adres moet plaatsvinden, wanneer de bezoeker de website zonder www in het adres bezoekt. Andersom is ook mogelijk: een redirect laten plaatsvinden naar de website zonder www in het adres, wanneer de bezoeker de versie met www in het adres bezoekt.

In Beheerder e-mailadres kunt u het e-mailadres instellen waar belangrijke meldingen heen moeten worden gestuurd, zoals wanneer een bezoeker zich aanmeldt op de website. Of wanneer er bij een formulier geen e-mailadres is ingevuld. In dat geval wordt het formulier naar het hier ingevulde adres doorgestuurd.

Met Bewaar bezoekerslog voor X dagen (0 = oneindig) kunt u aangeven hoelang entries in de bezoekerslog bewaard moeten worden. Na het hier ingevulde aantal dagen wordt een entry in de log verwijderd. Vult u hier 0 in, dan vinden er geen verwijderingsacties plaats.