Website instellingen - Onderhoudsmodus

Wilt u uw website tijdelijk afschermen voor bezoekers, dan kunt u de onderhoudsmodus inschakelen. Iedereen die uw website bezoekt, zal een melding te zien krijgen in plaats van uw website. U kunt zelf wel verder werken aan uw website in de beheeromgeving. De onderhoudsmodus is bijvoorbeeld handig wanneer u nog bezig bent met wijzigingen aan uw website en u niet wilt dat bezoekers de wijzigingen alvast zien.

Om de onderhoudsmodus in te schaken, gaat u eerst naar het beheerscherm Website instellingen. Dit doet u door de optie Website instellingen te kiezen onder de menukop Website. In de onderstaande afbeelding kunt u zien hoe dit eruitziet.

CMS Menu Website Instellingen

Het beheerscherm Website instellingen komt tevoorschijn. Dit beheerscherm heeft een aantal tabbladen. Het vijfde tabblad is het tabblad Onderhoudsmodus. Klik op de naam van dit tabblad om het tabblad naar de voorgrond te halen.

U ziet het tabblad Onderhoudsmodus in de onderstaande afbeelding.

CMS Website Instellingen - Onderhoudsmodus

Zet u Toon onderhoudsbericht op Ja, dan zullen de bezoekers van uw website een onderhoudsmelding zien in plaats van de website. Daarbij kunt u zelf een titel en het feitelijke bericht instellen.

Het scherm met het bericht dat de bezoekers te zien krijgen wanneer de onderhoudsmodus is ingeschakeld, is te zien in de onderstaande afbeelding.

CMS Onderhoudsmodus

Staat de onderhoudsmodus ingeschakeld, dan kunt u altijd de beheeromgeving bereiken door in de adresbalk van uw browser het adres van uw website te typen, daarachter /cms toe te voegen en vervolgens op Enter te drukken.

Zou uw website bijvoorbeeld www.example.nl zijn, dan kunt u de beheeromgeving bereiken door naar www.example.nl/cms te navigeren.