Affiliate feeds

Met het Marktplaats Script is het mogelijk om producten op basis van affiliate marketing aan te bieden op uw advertentie website. Bij affiliate marketing promoot u producten van derden en ontvangt u per verkoop een vergoeding. U treedt op als een zogeheten publisher en verwijst bij de advertentie naar de website van de aanbieder van het product (de adverteerder).

In de link naar de website van de aanbieder is een zogeheten publisher ID opgenomen. Dit is een unieke code die gekoppeld is aan uw website. Klikt de bezoeker op de link die bij de advertentie staat, dan wordt dit publisher ID enige tijd in een cookie op de computer van de bezoeker opgeslagen. Zodat een eventuele verkoop naar uw website te herleiden is en de vergoeding aan u kan worden toegekend.

Productfeeds zijn bestanden waarin gegevens van (meestal meerdere) producten staan opgenomen. Deze productfeeds kunt u met het Marktplaats Script inlezen om automatisch producten binnen uw advertentie website toe te voegen. Met het Marktplaats Script kunt u productfeeds inlezen van de volgende affiliate netwerken:

 

Inhoud

  1. Affiliate feeds
  2. Affiliate feed aanmaken
  3. Affiliate feed bewerken
  4. Affiliate feed verwijderen

 

Affiliate feeds

Om de productfeeds te beheren, kiest u voor de optie Affiliate feeds onder de menukop Website. Dit wordt hieronder afgebeeld.

Marktplaats Script - Menu Affiliate feeds

Het beheerscherm "Affiliate feeds" komt vervolgens tevoorschijn. Wanneer u reeds productfeeds aan uw website heeft toegevoegd, dan zullen deze binnen het overzicht op dit scherm te zien zijn.

Marktplaats Script - Beheer Affiliate feeds

 

Affiliate feed aanmaken

Klik op nieuwe feed bovenin uw scherm om een nieuwe productfeed toe te voegen aan uw website. Het hieronder afgebeelde formulier verschijnt vervolgens.

Marktplaats Script - Affiliate feed aanmaken

Bij zowel Daisycon als TradeTracker wordt er voor iedere productfeed die u aanmaakt een URL gegenereerd. Deze URL wordt gebruikt voor het ophalen van de feed. Wanneer u een productfeed toevoegt binnen het Marktplaats Script, dan kunt u de URL van de feed in het veld Feed URL invullen.

In een feed kunnen soms duizenden producten zijn opgenomen. Wilt u slechts een bepaald aantal producten uit de feed toevoegen en niet alle vermelde producten, dan kunt u in het veld Maximum aantal producten het aantal producten invullen dat u wilt inladen. Vult u niets in of vult u de waarde 0 in, dan zullen alle producten die in de feed staan vermeld worden toegevoegd.

Met het veld Hoofdcategorie selecteert u de hoofdcategorie waarbinnen u de producten uit de feed wilt toevoegen. Wanneer deze categorie subcategorieën bevat, dan zullen er na het kiezen van de hoofdcategorie tevens velden verschijnen voor het selecteren van de subcategorie waarbinnen u de producten wilt toevoegen.

Met de optie Actief kunt u een feed in- en uitschakelen.

 

Affiliate feed bewerken

In het beheerscherm "Affiliate feeds" zoekt u eerst naar de productfeed die u wilt bewerken. In de kolom Opties ziet u bij de betreffende productfeed een potlood afgebeeld. Klik op dit potlood. Het formulier om een productfeed te bewerken verschijnt vervolgens.

Marktplaats Script - Affiliate feed bewerken

 

Affiliate feed verwijderen

Om een productfeed te verwijderen, zoekt u eerst in het overzicht naar de feed die u wilt verwijderen. Klik vervolgens bij de betreffende feed op het rode kruisje in de kolom Opties. Het Marktplaats Script zal vervolgens om uw bevestiging vragen. Dit kunt u in de afbeelding hieronder zien.

Marktplaats Script - Affiliate feed verwijderen

Kiest u voor Ja, dan zal de affiliate feed uit het systeem worden verwijderd.

Marktplaats Script - Affiliate feed verwijderd