Banners

Met het Marktplaats Script kunt u banners op uw advertentie website plaatsen. Banners worden bij het Marktplaats Script ingedeeld in banner groepen. U maakt een nieuwe banner groep aan, waaraan u vervolgens verschillende banners kunt toevoegen. 

 

Inhoud

  1. Banners
  2. Banner groep aanmaken
  3. Banner toevoegen
  4. Banner bewerken
  5. Banner verwijderen
  6. Banners plaatsen

 

Banners

U kunt banners beheren door via de menukop Website te kiezen voor de optie Banners.

Marktplaats Script - Menu Banners

 

Banner groep aanmaken

U dient eerst een banner groep aan te maken voordat u banners kunt toevoegen aan uw advertentie website. Daarvoor klikt u op nieuwe banner groep bovenin uw scherm. Het hieronder afgebeelde formulier verschijnt vervolgens.

Marktplaats Script - Banner groep aanmaken

In het veld Naam vult u een beschrijvende naam in voor de banner groep.

Het idee is dat u in een banner groep één of meer verschillende banners plaatst die naar dezelfde URL verwijzen. Wanneer u meerdere banners plaatst, dan zullen de banners elkaar afwisselen binnen de bannerruimtes waaraan de banner groep wordt toegewezen. Dit wordt ook wel bannerrotatie genoemd. In het veld Bestemmings-URL vult u de URL in waarnaar de banners binnen deze banner groep verwijzen.

U vult in het veld Breedte de breedte in die banners in deze banner groep moeten krijgen en u vult in het veld Hoogte de hoogte in die banners in deze banner groep moeten krijgen. Wanneer u banners aan de banner groep toevoegt, dan wordt het formaat gewijzigd in het door u opgegeven formaat.

Als u alleen een waarde bij Breedte invoert, dan zal het als een maximale breedte gelden bij het wijzigen van het formaat van de banner bij het uploaden. Geeft u alleen de Hoogte op, dan zal dit gelden als een maximale hoogte bij het wijzigen van het formaat van de banner, direct nadat u een banner uploadt.

Vult u in het veld Breedte en het veld Hoogte geen waarde in, dan zal het formaat niet worden gewijzigd en wordt bij iedere banner die wordt toegevoegd het huidige formaat van de banner gebruikt. Dit betekent dat u in dat geval banners van verschillende formaten kunt toevoegen. Het is daarbij wel handig om in de gaten te blijven houden hoe de verschillende formaten banners eruit zullen zien op uw website.

Zodra u de nieuwe banner groep heeft opgeslagen, zal deze in het overzicht binnen het beheerscherm "Banners" worden opgenomen. In de onderstaande afbeelding ziet u een banner groep met de naam "Header" waarin nog geen banners zijn toegevoegd.

Marktplaats Script - Beheer banners

Naast de naam "Header" ziet u tevens "banner-header" tussen blokhaken staan. Dit is een zogeheten shortcode. Deze shortcodes kunt u binnen uw pagina's plaatsen. Er zal op de plek waar u een shortcode heeft staan, dan een banner verschijnen uit de banner groep.

Ook zijn er verschillende bannermogelijkheden in de header en footer van de website, onder de lijst van categorieën en in het advertentieoverzicht.

 

Banner toevoegen

Om een banner toe te voegen, klikt u op het groene plusteken naast de naam van de banner groep waaraan u de banner wilt toevoegen. Het hieronder afgebeelde formulier verschijnt vervolgens.

Marktplaats Script - Banner toevoegen

U voert in het veld Naam een beschrijvende naam in voor de banner.

Bij het keuzemenu Type heeft u twee opties:

  1. Afbeelding uploaden
  2. Aangepaste code

Kiest u bij het keuzemenu Type voor het uploaden van een afbeelding, dan kunt u bij Afbeelding klikken op de knop Kies afbeelding. U kunt dan een afbeelding selecteren en uploaden. Het formaat zal worden gewijzigd naar het formaat dat u bij de banner groep heeft ingesteld.

Wanneer u bij het keuzemenu Type kiest voor aangepaste code, dan verschijnt er een veld Aangepaste code, waarin u de code van de banner kunt plaatsen. In dit geval zal het Marktplaats Script het bij de banner groep ingestelde formaat negeren. Het formaat van de banner zal door de code van de banner worden bepaald.

Na het opslaan zal de banner binnen de banner groep worden getoond in het overzicht. Dit kunt u hieronder zien.

Marktplaats Script - Beheer banners

 

Banner bewerken

Wilt u een banner vervangen door een andere banner, dan klikt u naast de naam van de banner op het potlood. Het formulier om de banner aan te passen verschijnt. Dit formulier is hieronder te zien.

Marktplaats Script - Banner bewerken

 

Banner verwijderen

Wilt u een banner verwijderen, dan klikt u naast de naam van de banner op het rode kruisje. Vervolgens vraagt het Marktplaats Script om uw bevestiging.

Marktplaats Script - Banner verwijderen

Wanneer u op Ja klikt, dan zal de banner worden verwijderd.

Marktplaats Script - Banner verwijderd

 

Banners plaatsen

U kunt banners plaatsen in de header, footer en onder de lijst met categorieën. Dit kunt u doen via het tabblad "Banners" in het beheerscherm "Website instellingen".

U gaat eerst naar het juiste scherm door via de menukop Website te kiezen voor de optie Website instellingen.

Marktplaats Script - Menu Website instellingen

Daar kunt u in het 11e tabblad, genaamd "Banners", per bannerruimte selecteren welke banner groep u wilt toewijzen. De banners uit die banner groep zullen elkaar dan afwisselen binnen de betreffende bannerruimte. Dit wordt bannerrotatie genoemd. Heeft u slechts één banner in een banner groep, dan zal altijd deze banner worden getoond.

Hieronder wordt het tabblad "Banners" afgebeeld.

Marktplaats Script - Website instellingen banners