Knoppen

Het Marktplaats Script biedt de mogelijkheid om knoppen aan te maken en te gebruiken binnen uw advertentie website.

 

Inhoud

  1. Knoppen
  2. Knop aanmaken
  3. Knop bewerken
  4. Knop verwijderen

 

Knoppen

Knoppen beheert u met het beheerscherm "Knoppen". U bereikt dit scherm door via de menukop Website te kiezen voor de optie Knoppen.

Marktplaats Script - Menu Knoppen

Het beheerscherm "Knoppen" verschijnt vervolgens. Hieronder ziet u een voorbeeld van dit scherm.

Marktplaats Script - Beheer Knoppen

 

Knop aanmaken

Klik op nieuwe knop om een nieuwe knop aan te maken. Er verschijnt een formulier waarmee de knop eenvoudig kan worden aangemaakt.

Marktplaats Script - Knop aanmaken

In het veld Naam vult u een beschrijvende naam voor de knop in. Deze naam krijgt een bezoeker van uw website niet te zien, maar zal wel worden weergegeven in het overzicht op het beheerscherm.

U vult in het veld Knop tekst de tekst in zoals deze binnen de knop moet worden weergegeven op uw advertentie website.

Verwijst de knop naar een contentpagina op uw advertentie website, dan kiest u bij het keuzemenu Doel voor Pagina. Een gelijknamig keuzemenu Pagina verschijnt vervolgens. Via dit keuzemenu kunt u de contentpagina selecteren waarnaar u wilt verwijzen.

Soms kunt u de pagina waarnaar u wilt verwijzen niet via het keuzemenu Pagina selecteren. In dat geval kunt u bij het keuzemenu Doel kiezen voor "URL". Er verschijnt dan een veld URL waarin u de URL van de pagina waarnaar u wilt verwijzen, kunt invullen.

 

Knop bewerken

Wilt u een knop bewerken, dan klikt u bij de betreffende knop op het potlood in de kolom Opties. Vervolgens verschijnt het formulier om de knop te bewerken.

Marktplaats Script - Knop bewerken

 

Knop verwijderen

Om een knop te verwijderen klikt u in het overzicht bij de betreffende knop op het rode kruisje in de kolom Opties. Vervolgens zal het Marktplaats Script vragen of u de knop daadwerkelijk wilt verwijderen.

Marktplaats Script - Knop verwijderen

Klikt u op Ja, dan wordt de knop verwijderd.

Een verwijderde knop zal niet meer op uw advertentie website worden weergegeven en kan dus niet meer worden gebruikt. Alle shortcodes op uw website die verwijzen naar deze knop dienen te worden aangepast of te worden verwijderd.

Marktplaats Script - Knop verwijderd