Media

Het Marktplaats Script bevat een mediabibliotheek waarin eenvoudig afbeeldingen kunnen worden toegevoegd. Deze afbeeldingen kunnen vervolgens op verschillende pagina's van uw advertentiewebsite worden gebruikt.

 

Inhoud

  1. Media
  2. Media object aanmaken
  3. Media object bewerken
  4. Media object verwijderen

 

Media

De mediabibliotheek beheren doet u met het beheerscherm "Media". U kunt naar dit scherm navigeren door in het menu Website te kiezen voor de optie Media.

Marktplaats Script - Menu Media

Vervolgens verschijnt het scherm waarmee u de mediatheek kunt beheren.

Marktplaats Script - Beheer Media

 

Media object aanmaken

Wanneer u een bepaalde afbeelding binnen uw advertentie website wilt gebruiken, dan dient u deze eerst aan te maken als media object. Klik op nieuw media object. Er verschijnt een formulier waarmee het media object kan worden aangemaakt.

Marktplaats Script - Media object aanmaken

Bij Naam vult u een naam in voor de nieuwe afbeelding.

Bij Afbeelding kunt u de betreffende afbeelding uploaden.

Na het aanmaken zal de nieuwe afbeelding verschijnen in het overzicht. Het Marktplaats Script zal voor iedere afbeelding die wordt toegevoegd een "shortcode" aanmaken. De shortcode van de afbeelding kunt u vervolgens op verschillende pagina's plaatsen. Wanneer het Marktplaats Script bij het weergeven van uw advertentie website de shortcode tegenkomt, dan zal deze worden vervangen door de betreffende afbeelding. Op deze manier kunt u de afbeeldingen uit de mediabibliotheek op uw website plaatsen.

 

Media object bewerken

Wilt u een afbeelding binnen de mediatheek vervangen door een andere afbeelding, dan kunt u bij de betreffende afbeelding op het potlood klikken in de kolom Opties. Er verschijnt een formulier waarmee u de afbeelding kunt vervangen door een andere afbeelding.

Marktplaats Script - Media object bewerken

 

Media object verwijderen

Druk op het rode kruisje achter de naam van de afbeelding om de betreffende afbeelding te verwijderen uit de mediatheek. Het Marktplaats Script vraagt vervolgens om uw bevestiging.

Marktplaats Script - Media object verwijderen

Klikt u op Ja, dan wordt de afbeelding verwijderd. Houd er rekening mee dat de afbeelding niet meer op uw website te zien is op de plekken waar u de shortcode gebruikt. Dit betekent dat de verwijzingen naar de afbeelding dienen te worden verwijderd of aangepast.

Wanneer u de afbeelding heeft verwijderd, dan zal dit door het Marktplaats Script worden bevestigd. De afbeelding is ook uit het overzicht verdwenen.

Marktplaats Script - Media object verwijderd