Pagina's

Het Marktplaats Script geeft u de mogelijkheid om reguliere contentpagina's aan uw advertentie website toe te voegen. Dit doet u in het beheerscherm "Pagina's". Daar kunt u ook de inlogpagina en de registratiepagina van uw advertentie website wijzigen.

 

Inhoud

  1. Pagina's
  2. Pagina aanmaken
  3. Pagina bekijken
  4. Pagina bewerken
  5. Pagina verwijderen

 

Pagina's

Contentpagina's beheren doet u met het beheerscherm "Pagina's". U kunt naar dit scherm navigeren door in het menu Website te kiezen voor de optie Pagina's.

Marktplaats Script - Menu Pagina's

Vervolgens zal het beheerscherm "Pagina's" verschijnen. Hieronder ziet u een afbeelding van dit scherm. In het overzicht ziet u de pagina's die door het Marktplaats Script bij de installatie worden aangemaakt. U kunt deze pagina's aanpassen als u dat wilt. Zo kunt u bijvoorbeeld extra informatie plaatsen op de registratiepagina boven of onder het aanmeldformulier. Ook kunt u extra pagina's toevoegen, pagina's bewerken en pagina's verwijderen.

Marktplaats Script - Beheer Pagina's

 

Pagina aanmaken

U klikt bovenin uw scherm op nieuwe pagina. Vervolgens verschijnt een formulier waarmee u de pagina kunt aanmaken.

Marktplaats Script - Pagina aanmaken

In het veld Titel vult u de titel in van de nieuwe contentpagina. Het invullen van een titel is verplicht.

De waarde van het veld Tonen in "Alle pagina's" heeft wat extra uitleg nodig. De waarde van dit veld is bij het Marktplaats Script niet relevant. Het Marktplaats Script is een plug-in bovenop het CMS systeem van Vrolijk Internet Services (die overigens in het Marktplaats Script zit inbegrepen wanneer deze wordt aangeschaft). Bij het basissysteem krijgt u een pagina genaamd "Alle pagina's" waarin links naar alle andere pagina's zijn opgenomen. Bij het Marktplaats Script is ervoor gekozen om deze pagina achterwege te laten.

Kiest u bij Gepubliceerd voor Ja, dan zal de contentpagina zichtbaar zijn voor bezoekers en in de sitemap.xml van de website worden opgenomen.

Bij Categorie kunt u eventueel een categorie kiezen wanneer u deze heeft aangemaakt.

Het veld URL wordt automatisch ingevuld aan de hand van de door u ingevoerde titel. Hier wordt de URL ingesteld waarmee bezoekers de pagina kunnen bereiken. Eventueel kunt u deze waarde wijzigen, maar het is meestal niet nodig om de automatisch ingevulde waarde te wijzigen.

In het veld Beschrijving voor zoekmachines kunt u een beschrijving voor de zoekmachines invullen. Bezoekers zullen deze beschrijving in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google zien, wanneer de pagina daarin voorkomt.

In het veld Belangrijke sleutelwoorden vult u de belangrijkste zoekwoorden in voor de pagina. De zoekwoorden dienen te worden gescheiden door een komma.

In het veld Inleiding kunt u de inleiding van uw pagina invoeren.

In het veld Inhoud voert u de tekst in die op de pagina dient te verschijnen. U kunt hier gewone tekst plaatsen, maar ook kopjes, afbeeldingen, links en tabellen.

In het veld Banner kunt u een HTML code voor een banner opgeven, welke op de pagina zal worden weergegeven.

Tenslotte kunt u met het veld Template nog een template kiezen. Kies hier voor het template page.html.

 

Pagina bekijken

Een nieuw aangemaakte pagina zal na het opslaan worden opgenomen in het overzicht binnen het beheerscherm "Pagina's". Wanneer de optie Gepubliceerd van een pagina op Ja staat, dan zal de titel van de pagina binnen het overzicht onderstreept worden weergegeven. U kunt met de linkermuisknop op de titel klikken om de pagina te bezoeken.

Ook kunt u met de rechtermuisknop op de titel klikken, om een menu tevoorschijn te halen. Binnen dit menu is er vaak een optie om een link naar de pagina te kopiëren naar uw klembord, om de link vervolgens te plaatsen op een andere pagina of binnen het menu van uw website.

Marktplaats Script - Beheer Pagina's

 

Pagina bewerken

In het beheerscherm "Pagina's" zoekt u eerst naar de pagina die u wilt bewerken. In de kolom Opties ziet u bij de betreffende pagina een potlood afgebeeld. Klik op dit potlood. Het formulier om de pagina te bewerken verschijnt vervolgens.

Marktplaats Script - Pagina bewerken

 

Pagina verwijderen

Wilt u een pagina verwijderen, dan klikt u op het rode kruisje achter de betreffende pagina. Het Marktplaats Script zal vervolgens om uw bevestiging vragen. Dit kunt u in de afbeelding hieronder zien.

Marktplaats Script - Pagina verwijderen

Klikt u op Ja, dan wordt de pagina verwijderd.

Marktplaats Script - Pagina verwijderd