Website instellingen - Algemeen

De algemene instellingen van uw advertentie website kunt u wijzigen met behulp van het beheerscherm "Website instellingen". Om naar dit scherm te navigeren kiest u via menukop Website voor de optie Website instellingen.

Marktplaats Script - Menu Website instellingen

Het scherm Website instellingen verschijnt. Dit scherm heeft diverse tabbladen. Het eerste tabblad is het tabblad Algemeen. Wanneer u naar het scherm Website instellingen navigeert, verschijnt dit tabblad automatisch als eerste op de voorgrond. In de afbeelding hieronder ziet u het tabblad Algemeen.

Marktplaats Script - Website instellingen algemeen

Met het keuzemenu Website taal wijzigt u de taal van de teksten aan zowel de voorkant van uw advertentie website als binnen de beheeromgeving. Hierbij gaat het om de door het Marktplaats Script gegenereerde teksten, zoals meldingen en informatieve teksten. U kunt de taal op Nederlands of Engels zetten.

In het veld Website titel zal de titel van uw advertentie website zijn ingevuld zoals u deze tijdens de installatie van het Marktplaats Script heeft opgegeven. Het staat u vrij om deze titel te wijzigen.

Wanneer u tijdens de installatie ook een website beschrijving heeft ingevuld, dan zal het veld Website beschrijving deze beschrijving bevatten. Ook de beschrijving kan worden aangepast.

Heeft u tijdens de installatie zoekwoorden opgegeven, dan zult u deze kunnen terugvinden in het veld Website zoekwoorden. Ook de zoekwoorden kunnen worden gewijzigd via dit scherm.

Met Statische voorpagina kunt u eventueel een pagina kiezen die als voorpagina zichtbaar moet zijn op de advertentie website. Kiest u geen voorpagina, dan zal er een overzicht van advertenties op de voorpagina worden weergegeven, waarbij eventuele topadvertenties bovenaan in het overzicht worden getoond.

Met Redirect forceren kunt u eventueel instellen dat er een redirect naar de versie van uw advertentie website met www in het adres moet plaatsvinden, wanneer de bezoeker de website zonder www in het adres bezoekt. Andersom is ook mogelijk: een redirect laten plaatsvinden naar de advertentie website zonder www in het adres, wanneer de bezoeker de versie met www in het adres bezoekt.

In Beheerder e-mailadres kunt u het e-mailadres instellen waar belangrijke meldingen heen moeten worden gestuurd, zoals wanneer een bezoeker zich aanmeldt op de advertentie website. Of wanneer er bij een formulier geen e-mailadres is ingevuld. In dat geval wordt het formulier naar het hier ingevulde adres doorgestuurd.

Wilt u extra HTML code in de <HEAD> ... </HEAD> sectie van uw advertentie website plaatsen, dan kunt u deze HTML code invoeren in het veld Aangepaste code in <HEAD> ... </HEAD>. Het Marktplaats Script zorgt er dan voor dat deze code op de juiste plek komt te staan.

Verschillende beheerschermen geven de mogelijkheid om afbeeldingen te uploaden. Het Marktplaats Script kan deze afbeeldingen automatisch converteren naar een bepaald bestandsformaat. Met het keuzemenu Afbeeldingsextensie bepaalt u naar welk bestandsformaat deze afbeeldingen worden geconverteerd bij het uploaden. U kunt kiezen tussen de bestandsformaten JPG en PNG.

Heeft u problemen met het versturen van e-mails vanuit het script, dan kunt u via het keuzemenu Methode voor e-mail versturen naast de standaardmethode voor e-mail versturen ook kiezen voor SMTP authenticatie. Kiest u daarvoor, dan zullen de velden SMTP host, SMTP poort, SMTP gebruikersnaam en SMTP wachtwoord beschikbaar komen.

Marktplaats Script - Website instellingen e-mail

Tenslotte kunt u in het veld Voorpagina tekst onderaan een tekst invoeren die onderaan op de voorpagina van uw advertentie website zichtbaar zal zijn.