Inloggen, uitloggen en wachtwoordherstel

Voordat u wijzigingen kunt aanbrengen binnen uw webwinkel, is het noodzakelijk dat u inlogt in de beheeromgeving. In dit hoofdstuk leest u hoe u inlogt op de beheeromgeving en hoe u weer veilig uitlogt. Ook leest u hoe u het wachtwoord van de  beheeromgeving kunt herstellen wanneer dat nodig is.

 

Inhoud

  1. Inloggen
  2. Uitloggen
  3. Wachtwoordherstel

 

Inloggen

Om in te loggen gaat u eerst met uw browser naar uw webwinkel. Achter het adres van uw webwinkel in de adresbalk van de browser voegt u toe: /inloggen/.

Het inlogscherm van de beheeromgeving van uw webshop is ook makkelijk te bereiken door op de link in de e-mail te klikken die u direct na de installatie van het script heeft ontvangen. In de onderstaande afbeelding wordt het inlogscherm weergegeven.

Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de knop Inloggen om in te loggen binnen de beheeromgeving.

PHP Webshop inloggen

 

Uitloggen

Het is verstandig om weer uit te loggen zodra u klaar bent met de beheertaken binnen uw webshop. Zo voorkomt u dat anderen binnen de beheeromgeving kunnen rondneuzen of aanpassingen binnen uw webwinkel kunnen aanbrengen wanneer zij gebruik maken van dezelfde computer als u.

U kunt uitloggen door binnen de beheeromgeving via de menukop Account te kiezen voor de optie Uitloggen. Dit wordt hieronder weergegeven.

PHP Webshop uitloggen

 

Wachtwoordherstel

Bent u uw wachtwoord vergeten? Dan kunt u naar het inlogscherm navigeren en vervolgens kiezen voor de optie Wachtwoord vergeten.

Het scherm "Wachtwoord vergeten" verschijnt dan. In dat scherm vult u het e-mailadres in dat is gekoppeld aan uw beheerdersaccount en vervolgens klikt u op de knop Wachtwoord opvragen.

PHP Webshop wachtwoord vergeten

Wanneer het door u ingevulde e-mailadres bekend is binnen de beheeromgeving, dan zal er een nieuw wachtwoord worden verstuurd naar het betreffende e-mailadres.

PHP Webshop wachtwoord verstuurd