Media

Het PHP Webshop script bevat een mediatheek waarbinnen u op een eenvoudige manier afbeeldingen kunt toevoegen. De afbeeldingen in uw mediatheek kunt u vervolgens op diverse manieren binnen uw webshop gebruiken.

U kunt de afbeeldingen op verschillende pagina's van uw webwinkel plaatsen of als logo van uw webwinkel gebruiken. Ook kunt u een afbeelding aanwijzen als logo op de facturen. Op de facturen kunt u hetzelfde logo als het logo op de website gebruiken, maar het is ook mogelijk om een afzonderlijk logo op de facturen te plaatsen.

 

Inhoud

  1. Media beheren
  2. Media object aanmaken
  3. Media object bewerken
  4. Media object verwijderen

 

Media beheren

U navigeert naar de mediatheek door in het menu Website te kiezen voor de optie Media.

PHP Webshop - Menu Media

Vervolgens verschijnt het scherm waarmee u de afbeeldingen kunt beheren.

PHP Webshop - Beheer Media

 

Media object aanmaken

Klik op Nieuw media object bovenin uw scherm. U zult dan een formulier te zien krijgen waarmee een afbeelding in de mediatheek kan worden geplaatst.

PHP Webshop - Media object aanmaken

Nadat een nieuwe afbeelding aan de mediatheek is toegevoegd zal deze afbeelding in het overzicht worden opgenomen. Het PHP Webshop script zal ook een zogeheten "shortcode" toekennen aan de nieuwe afbeelding. De shortcode kan op de verschillende pagina's van uw webwinkel worden geplaatst. De bezoeker zal de afbeelding zien op de plekken waar u de shortcode heeft geplaatst.

 

Media object bewerken

Wilt u een afbeelding binnen de mediatheek vervangen door een andere afbeelding, dan klikt u op het potlood in de kolom Opties bij de betreffende afbeelding. Er komt dan een formulier in beeld waarmee de afbeelding vervangen kan worden.

 

Media object verwijderen

Klik bij de te verwijderen afbeelding op het rode kruis in de kolom Opties. Vervolgens zal worden gevraagd of u de afbeelding daadwerkelijk wilt verwijderen.

PHP Webshop - Media object verwijderen

Wanneer u op Ja klikt zal de afbeelding worden verwijderd.

Na het verwijderen zal de afbeelding niet meer worden getoond op de plekken waar u de shortcode van de afbeelding gebruikt. Het is verstandig om de shortcode op deze plekken te verwijderen.

PHP Webshop - Media object verwijderd