Contentpagina's

Naast startpagina's kunt u met het Startpagina Script ook reguliere contentpagina's aanmaken. Deze pagina's bestaan uit een titel een stuk tekst, al dan niet voorzien van tussenkopjes, afbeeldingen of tabellen. In tegenstelling tot wat bij startpagina's het geval is, hoeft u op een reguliere contentpagina geen rubrieken aan te maken alvorens u content kunt plaatsen.

U kunt de contentpagina's op uw website beheren via het beheerscherm "Contentpagina's".

 

Inhoud

  1. Contentpagina's
  2. Contentpagina aanmaken
  3. Contentpagina bekijken
  4. Contentpagina bewerken
  5. Contentpagina verwijderen

 

Contentpagina's

Om de contentpagina's te beheren kiest u voor de optie Contentpagina's onder de menukop Website. In de afbeelding hieronder ziet u hoe dit eruitziet.

Startpagina Script - Menu Contentpagina's

Het beheerscherm "Contentpagina's" verschijnt. Met dit scherm kunt u de contentpagina's op uw startpagina website beheren. Bij een nieuwe startpagina website zullen er nog geen contentpagina's bestaan. Bovenaan ziet u de optie nieuwe pagina waarop u kunt klikken om een nieuwe pagina aan te maken. Ook ziet u een optie categorieën waarmee u uw contentpagina's in categorieën kunt indelen.

Startpagina Script - Contentpagina's

 

Contentpagina aanmaken

U maakt een nieuwe contentpagina aan door op de optie nieuwe pagina bovenin het scherm te klikken. Er verschijnt dan een formulier zoals in de afbeelding hieronder.

Startpagina Script - Nieuwe contentpagina aanmaken

In het veld Titel vult u de titel in van de nieuwe contentpagina. Het opgeven van een titel is verplicht.

De waarde van het veld Tonen in "Alle pagina's" heeft wat extra uitleg nodig. De waarde van dit veld is bij het Startpagina Script niet relevant. Het Startpagina Script is een plug-in bovenop het CMS systeem van Vrolijk Internet Services. In het basissysteem zal de pagina in de lijst van alle contentpagina's verschijnen wanneer de waarde op Ja staat. Bij het Startpagina Script is deze pagina aan de voorkant van de website vervangen door een pagina waarop alle startpagina's worden weergegeven.

Kiest u bij Gepubliceerd voor Ja, dan zal de contentpagina zichtbaar zijn voor bezoekers. De contentpagina zal verschijnen in de sitemap van uw startpagina website. Wilt u dat de contentpagina ook op uw startpagina website wordt vermeld, dan zult u zelf een aantal links naar de contentpagina moeten aanmaken.

Bij Categorie kunt u eventueel een categorie kiezen wanneer u deze heeft aangemaakt.

De waarde van het veld URL wordt automatisch gezet aan de hand van de door u ingevoerde titel. Hier wordt de URL ingesteld waarmee bezoekers de pagina kunnen bereiken. Eventueel kunt u deze waarde wijzigen, maar het is meestal niet nodig om de door het Startpagina Script gekozen waarde te wijzigen.

In het veld Beschrijving voor zoekmachines vult u een goede tekst in die bezoekers moet bewegen om uw pagina te bezoeken. Het is het stuk tekst dat in de zoekresultaten van de zoekmachines zoals Google zal verschijnen bij uw website.

In het veld Belangrijke sleutelwoorden vult u zoekwoorden in die te maken hebben met uw artikel. De zoekwoorden dienen te worden gescheiden door een komma.

In het veld Inleiding kunt u de inleiding van uw pagina invoeren. U kunt een contentpagina het beste zien als een nieuwsartikel. Bovenaan een nieuwsartikel zal meestal een inleiding staan. De tekst van de inleiding is doorgaans vetgedrukt. Wat u in hetveld Inleiding invoert zal vetgedrukt bovenin uw pagina komen te staan, net onder de titel van de pagina.

In het veld Inhoud voert u de tekst in die op de pagina dient te verschijnen. U kunt hier gewone tekst plaatsen, maar ook kopjes, afbeeldingen, links en tabellen.

U kunt in het veld Banner nog HTML code voor een banner opgeven, welke op de pagina zal worden weergegeven.

Tenslotte kunt u met het veld Template nog een template kiezen. Kies hier voor het template page.html.

 

Contentpagina bekijken

Wanneer u een contentpagina heeft aangemaakt, dan zal deze verschijnen in het overzicht. Hieronder vindt u een voorbeeld van een overzicht met 1 contentpagina, namelijk de pagina "Gratis startpagina".

Startpagina Script - Contentpagina's

Wanneer u bij het aanmaken of bewerken van de contentpagina bij de optie Gepubliceerd heeft gekozen voor Ja, dan zal in het overzicht de titel van de betreffende pagina onderstreept worden weergegeven. Ook zal in de kolom Gepubliceerd in het groen de tekst "Gepubliceerd" staan bij de betreffende contentpagina. Bij gepubliceerde pagina's kunt u in het overzicht op de titel van de betreffende pagina klikken om de pagina te bezoeken.

Meestal kunt u in uw browser ook met de rechtermuisknop een menu tevoorschijn halen waarmee u de link kunt kopiëren, om bijvoorbeeld eenvoudig een link te plaatsen naar de contentpagina vanuit uw voorpagina of een dochterpagina van uw startpagina website.

 

Contentpagina bewerken

Om een contentpagina te bewerken gaat u eerst naar het beheerscherm "Contentpagina's". Dit doet u door te kiezen voor de optie Contentpagina's onder menukop Website. Het overzicht van contentpagina's verschijnt. Helemaal aan de rechterkant is een kolom genaamd Opties. Op de regel van de pagina die u wilt bewerken staan in deze kolom twee icoontjes.

Wanneer u op het potloodje klikt verschijnt een formulier waarmee u de contentpagina kunt bewerken. Dit formulier is hetzelfde formulier als wanneer u kiest voor de optie nieuwe pagina. Alleen dan met de velden ingevuld. Vergeet niet om na het aanpassen van de pagina op de knop Opslaan te drukken. Pas dan worden de aanpassingen daadwerkelijk opgeslagen.

Hieronder een voorbeeld van het formulier waarbij een pagina genaamd "Startpagina Script" wordt bewerkt.

Startpagina Script - Contentpagina bewerken

 

Contentpagina verwijderen

Om een contentpagina te verwijderen gaat u eerst naar het beheerscherm "Contentpagina's". Dit doet u door te kiezen voor de optie Contentpagina's onder de menukop Website. Vervolgens zoekt u in het overzicht naar de contentpagina die u wilt verwijderen. Helemaal aan de rechterkant op de rij van de betreffende contentpagina staan in de kolom Opties twee icoontjes, namelijk een potloodje en een rood kruisje. Om de contentpagina te verwijderen drukt u op het rode kruisje.

Het systeem zal vervolgens om bevestiging vragen. Dit is in de afbeelding hieronder te zien.

Startpagina Script - Contentpagina verwijderen

Kiest u voor Ja, dan zal de contentpagina worden verwijderd. Dit zal het Startpagina Script ook aangeven. In de onderstaande afbeelding is dit te zien.

Startpagina Script - Contentpagina verwijderd