Inloggen, wachtwoordherstel en uitloggen

Om uw startpagina website te kunnen beheren, is het noodzakelijk dat u inlogt in het beheerdersgedeelte. Het is belangrijk dat u uw gebruikersnaam en wachtwoord goed onthoudt en niet weggeeft aan anderen.

Wilt u anderen toegang geven tot de website dan is het mogelijk voor hen een aparte gebruikersnaam aan te maken. Zo hoeft u niet uw eigen inloggegevens aan iemand te geven.

 

Inhoud

  1. Inloggen
  2. Uitloggen
  3. Wachtwoordherstel

 

Inloggen

Wanneer u met uw browser naar uw nieuwe startpagina website gaat, dan ziet u bovenaan op de website het hoofdmenu. Helemaal rechts in het menu staat de optie Inloggen. Klik op deze optie om naar het inlogscherm te gaan.

Dit scherm ziet er als volgt uit.

Startpagina Script inloggen

 

Uitloggen

Bent u klaar met de beheertaken aan uw startpagina website, dan is het verstandig om uit te loggen. In het bijzonder wanneer er ook anderen gebruik van de computer maken. Logt u niet uit, dan is het zomaar mogelijk dat een ander aanpassingen aan uw website verricht zonder uw medeweten. Maak er daarom een gewoonte van om altijd uit te loggen.

U kunt uitloggen door naar de menukop Account te gaan en vervolgens te kiezen voor de optie Uitloggen.

Startpagina Script uitloggen

 

Wachtwoordherstel

Bent u uw wachtwoord vergeten, dan kunt u uw wachtwoord herstellen door naar het inlogscherm te gaan en te kiezen voor de optie Wachtwoord vergeten. U kunt dan het e-mailadres opgeven waarmee u binnen het beheerdersgedeelte bekend bent. In de e-mail staan uw gebruikersnaam en een nieuw wachtwoord.

Het wachtwoord dat het Startpagina Script u stuurt is vaak een vrij ingewikkeld wachtwoord. U kunt uw wachtwoord na het inloggen veranderen naar iets dat u gemakkelijker kunt onthouden. Zorg wel dat uw nieuwe wachtwoord nog steeds te moeilijk is om te kunnen raden.

Het scherm Wachtwoord opvragen ziet er als volgt uit.

Startpagina Script wachtwoord vergeten

Nadat u uw e-mailadres heeft ingevoerd en de knop Wachtwoord opvragen heeft ingedrukt, verschijnt de melding dat er een nieuw wachtwoord is verstuurd.

Startpagina Script wachtwoord verstuurd