070-4500145 info@vrolijkinternetservices.nl
Vrolijk Internet Services
... maakt ondernemers vrolijk met een betaalbare en veilige website.

Startpagina aanmaken

In dit hoofdstuk leert u een nieuwe startpagina aanmaken met het Startpagina Script. U leert hoe u de belangrijkste velden moet invullen bij het aanmaken van een nieuwe dochterpagina op uw startpagina website.

 

Inhoud

  1. Startpagina aanmaken
  2. Tabblad Startpagina
  3. Tabblad Stijl en kleuren

 

Startpagina aanmaken

Om een startpagina aan te maken dient u eerst naar het beheerscherm Startpagina's te gaan. Dit kan door te kiezen voor de optie Startpagina's onder de gelijknamige menukop Startpagina's.

In de afbeelding hieronder ziet u hoe dit eruit ziet.

Startpagina Script - Menu Startpagina's

Vervolgens verschijnt het betreffende beheerscherm. In de afbeelding hieronder een voorbeeld van dit scherm.

Startpagina Script - Startpagina's

U maakt een startpagina aan door op nieuwe startpagina bovenin dit scherm te klikken. Er zal dan een formulier verschijnen met de twee tabbladen Startpagina en Stijl en kleuren. Dit is in de afbeelding hieronder te zien.

Startpagina Script - Startpagina aanmaken

Wilt u de ingevulde informatie in dit formulier een keer wijzigen, dan kunt u dit formulier eenvoudig raadplegen vanuit het beheerscherm "Startpagina's". Zoek eerst in het overzicht de startpagina waarvan u de informatie wilt wijzigen en klik dan achter de naam van de startpagina op het gereedschap in de kolom Opties.

 

Tabblad Startpagina

In het tabblad Startpagina vult u algemene informatie omtrent uw nieuwe startpagina in. De volgende velden worden op dit tabblad weergegeven:

In het veld Startpagina vult u het gewenste subdomein van uw nieuwe startpagina in. Dit subdomein mag geen spaties bevatten. Spaties zullen worden vervangen door een minteken. Het is verplicht om dit veld in te vullen. Het laatste gedeelte, in het voorbeeld ".startpaginawebsite.nl", hoeft u niet in te vullen. Gaat uw nieuwe startpagina bijvoorbeeld sport.startpaginawebsite.nl heten dan vult u alleen "sport" in.

In het veld Titel vult u een titel voor uw nieuwe startpagina in. Deze titel zal bovenaan uw nieuwe startpagina worden weergegeven. In tegenstelling tot het eerste veld mag dit veld wel spaties bevatten. U kunt een nieuwe startpagina over sport bijvoorbeeld de titel "Diverse sportgerelateerde links" geven.

Vult u bij Titel niets in dan wordt bovenaan uw startpagina de URL (het internetadres waarop de startpagina bereikbaar is) weergegeven. In het bovenstaande voorbeeld zal dat dus "sport.startpaginawebsite.nl" zijn.

Bij Beschrijving voor zoekmachines vult u een pakkende tekst in, die bezoekers moet bewegen om uw startpagina te bezoeken. De inhoud van dit veld is zichtbaar in de zoekresultaten van Google. Het is het stuk tekst dat u onder de titel van de website in de zoekresultaten ziet staan. U mag dit veld leeg laten wanneer u dat wilt.

Bij Belangrijke sleutelwoorden vult u de belangrijkste zoekwoorden in voor uw startpagina. Wanneer u dat wilt dan mag u ook dit veld leeg laten.

 

Tabblad Stijl en kleuren

In het tabblad Stijl en kleuren kunt u de stijl van de tekst en de kleuren van uw nieuwe startpagina instellen. Het Startpagina Script zal bij het aanmaken van een nieuwe startpagina de waarden invullen die u globaal kunt invullen voor de gehele website. Per startpagina kunt u van deze standaardwaarden afwijken.

Het tabblad Stijl en kleuren ziet u in de afbeelding hieronder.

Startpagina Script - Stijl en kleuren

Handleiding Startpagina Script

Algemeen

Installatie Startpagina Script

Inloggen, wachtwoordherstel en uitloggen

Beheer

Startpagina's

Startpagina aanmaken

Startpagina bewerken

Startpagina verwijderen

Contentpagina's

Formulieren

Website instellingen

Gebruikers