Website instellingen

Met het beheerscherm "Website instellingen" beheert u de belangrijkste instellingen van uw startpagina website. Dingen die u hier kunt instellen zijn bijvoorbeeld:

 1. De taal van uw startpagina website;
 2. Het e-mailadres waar belangrijke e-mails heen moeten worden gestuurd (bijvoorbeeld wanneer een link wordt toegevoegd of wanneer het contactformulier wordt ingevuld);
 3. De kleuren van uw startpagina website;
 4. Instellingen omtrent de Mollie koppeling voor het ontvangen van betalingen;
 5. Instellingen voor gebruikersregistratie;
 6. Website footer tekst;
 7. De prijzen van de links die u verkoopt;
 8. De teksten boven de verschillende belangrijke formulieren op uw startpagina website.

 

Inhoud

 1. Website instellingen
 2. Tabblad Algemeen
 3. Tabblad Vormgeving
 4. Tabblad Onderhoudsmodus
 5. Tabblad Mollie

 

Website instellingen

U kunt het scherm bereiken door te kiezen voor de optie Website instellingen onder de menukop Website.

Startpagina Script - Menu Website instellingen

Het beheerscherm "Website instellingen" verschijnt. Zoals u op de afbeelding hieronder kunt zien, bestaat dit scherm uit de volgende tabbladen:

 1. Algemeen
 2. Vormgeving
 3. Onderhoudsmodus
 4. Mollie
 5. Gebruikers
 6. Footer
 7. Link toevoegen
 8. Contact

Wanneer u het scherm tevoorschijn haalt dan zal het eerste tabblad (tabblad Algemeen) op de voorgrond verschijnen. U kunt naar een ander tabblad navigeren door op de naam van het betreffende tabblad te klikken. Wanneer u een instelling heeft gewijzigd, dient u altijd op de knop Opslaan te drukken. Pas dan wordt de wijziging ook daadwerkelijk opgeslagen.

Startpagina Script - Website instellingen

 

Tabblad Algemeen

In het tabblad Algemeen kunt u de taal van uw startpagina website instellen. Ook kunt u het e-mailadres instellen waar belangrijke e-mails heen moeten worden gestuurd. Zo kunt u bij de volgende gebeurtenissen een e-mail ontvangen:

 1. Er wordt een link toegevoegd aan de website
 2. Het contactformulier wordt ingevuld

 

Tabblad Vormgeving

Het tabblad Vormgeving is bedoeld om het uiterlijk van uw startpagina website aan te passen naar uw persoonlijke smaak. Hieronder ziet u een afbeelding van het tabblad Vormgeving.

Startpagina Script - Vormgeving

 

Tabblad Onderhoudsmodus

Met de onderhoudsmodus kunt u de website tijdelijk op slot zetten. Dit kan nodig zijn wanneer er onderhoud aan de website wordt gepleegd. De bezoeker kan dan niet naar de website navigeren. In plaats daarvan krijgt de bezoeker een melding te zien dat er onderhoud aan de website wordt gepleegd.

In de afbeelding hieronder ziet u het tabblad Onderhoudsmodus.

Startpagina Script - Onderhoudsmodus

Met de velden Onderhoudsbericht - Titel en Onderhoudsbericht - Tekst kunt u de titel van het onderhoudsbericht en de inhoud van het bericht zelf wijzigen.

Zet u de waarde van de instelling Toon onderhoudsbericht op Ja, dan zal de bezoeker het onderstaande scherm zien wanneer hij naar de website gaat. Wanneer u de titel en/of de tekst van het onderhoudsbericht heeft gewijzigd, dan zullen deze uiteraard worden getoond in plaats van het standaardbericht.

Het is goed om te weten dat u nog wel bij het beheergedeelte van uw website kunt komen door /cms achter het adres van uw website te typen. Anders zou het niet mogelijk zijn om het feitelijke onderhoud te plegen en vervolgens de onderhoudsmodus via het beheergedeelte weer uit te schakelen.

Startpagina Script - Onderhoudsbericht

 

Tabblad Mollie

Het Startpagina Script biedt de mogelijkheid om links te verkopen en online betalingen te ontvangen. Het ontvangen van betalingen verloopt via Mollie, een kant-en-klare betaaloplossing met ondersteuning voor onder andere iDEAL en PayPal. De klant kan de gewenste betaalmethode kiezen wanneer hij gaat betalen.

Voor een juiste afhandeling van betalingen dient u een Mollie API sleutel in te stellen in het tabblad Mollie. Om aan een Mollie API sleutel te komen, dient u eerst een Mollie account aan te maken. Daarvoor heeft u het volgende nodig:

 1. Een geldig KVK nummer (of inschrijving in een handelsregister in een ander land, bijvoorbeeld het ondernemingsnummer in België);
 2. Een kopie van het legitimatiebewijs van de rechtsgeldige vertegenwoordiger;
 3. Een zakelijke bankrekening.

De aanmelding verloopt volledig online, dus er komt geen papierwerk aan te pas. Er zijn geen contracten nodig met banken of andere partijen. Het contract dat u met Mollie aangaat kunt u online accorderen.

U kunt zich hier aanmelden bij Mollie.

Aanmelden bij Mollie

 

Er is bij Mollie geen sprake van maandelijkse kosten. U betaalt alleen een klein bedrag op het moment dat u een link verkoopt. Koopt iemand een link en gebruikt hij of zij hiervoor iDEAL, dan houdt Mollie 29 cent in op de transactie.

Na aanmelding en goedkeuring van uw Mollie account gaat u naar Ontwikkelaars (Nederlandstalig) of Developers (Engelstalig) in uw Mollie account. U ziet dan 2 API sleutels. Met de test API sleutel kunt u betalingen testen zonder dat het echt geld kost. Om daadwerkelijk betalingen te ontvangen heeft u de live API sleutel nodig. Klik op Kopieer om de live API sleutel te kopiëren naar het klembord.

Daarna logt u in op uw startpagina website en gaat u naar het beheerscherm "Website instellingen" door te kiezen voor de optie Website instellingen onder de menukop Website. Vervolgens klikt u op de naam van het tabblad Mollie. Het tabblad Mollie komt vervolgens tevoorschijn. In de afbeelding hieronder ziet u hoe dit tabblad eruit ziet.

Startpagina Script - Mollie

Plak de live API key in het veld Live API key. Het is een goed idee om ook de test API key van Mollie in te vullen. Dit doet u in het veld Test API key. Met de optie Actieve API key bepaalt u welke van de twee keys moet worden gebruikt.

De instelling Actieve API key moet op Live staan vanaf het moment dat u echte betalingen wilt ontvangen. Wilt u het bestelproces testen dan kunt u de instelling op Test zetten. U hoeft dan het betaalproces doorlopen zonder daadwerkelijk te betalen. De testmodus is handig om achter de werking van het script te kopen op het moment dat men heeft betaald. Of om op een later tijdstip te testen of het nog steeds goed werkt.

Belangrijk: Zet de instelling Actieve API key na het testen zo snel mogelijk weer op Live, omdat aangemelde links anders gratis worden geplaatst.