Websites installeren en koppelen via FTP

Wilt u een nieuwe website installeren, dan navigeert u eerst naar het juiste scherm door in het menu Tools te kiezen voor Website installeren via FTP.

Menu Websites installeren en koppelen via FTP

Vervolgens verschijnt het scherm waarbinnen u alle benodigde informatie voor de nieuwe website kunt invullen.

Websites installeren en koppelen via FTP

Heeft u de benodigde FTP verbinding in het systeem opgeslagen, dan kunt u via het keuzemenu FTP verbinding de betreffende verbinding selecteren. Is dat niet het geval, dan gebruikt u de velden FTP host, FTP poort, FTP gebruikersnaam en FTP wachtwoord om de FTP gegevens van uw webhosting pakket in te vullen.

Vervolgens vult u de gegevens van uw website in, zoals de Website URL en de Website titel.

De velden Website beheer gebruikersnaam en Website beheer wachtwoord gebruikt u om een beheerdersaccount aan te maken op de nieuwe website. Hiermee kan in het beheerdersgedeelte van de nieuwe website worden ingelogd.

Het is belangrijk dat u van tevoren een database aanmaakt met daarbij een database gebruiker en het bijbehorende wachtwoord. Deze database gebruiker dient alle rechten op de database te hebben. De gegevens voor de databaseverbinding kunt instellen via de velden Database hostname, Database gebruikersnaam, Database wachtwoord en Database naam. Verder kunt u een voorvoegsel voor de databasetabellen instellen. Standaard is dit cms.

In de velden Licentie e-mail en Licentiesleutel vult u de licentiegegevens in van het script dat u wilt installeren op de nieuwe website.

Wanneer u alle velden heeft ingevuld, drukt u op de knop Installeren. Als er succesvol een FTP-verbinding kan worden gelegd, zult u via een keuzemenu de doeldirectory op uw webhosting pakket kunnen selecteren. Nadat u dat heeft gedaan, drukt u op de knop Installeren en zal het script op uw nieuwe website worden geïnstalleerd.

Websites installeren en koppelen via FTP - Directory