Hoe maak ik content voor een website?

Zit u verlegen om content voor uw website? Hier leest u hoe u aan goede content voor uw website kunt komen. U krijgt tips om zelf goede content te maken en tips om dit te laten doen voor u.

Het maken van goede content voor uw website is meer dan zomaar een verhaaltje schrijven en plaatsen. Zelfs wanneer u veel kennis heeft over het onderwerp en het maken van de content min of meer aanvoelt als thuiswedstrijd, kan het zijn dat u belangrijke randvoorwaarden voor goede content over het hoofd ziet en u minder succes heeft met uw website dan u voor ogen had.

Het is ook voor u mogelijk om aan zeer goede content voor uw website te maken. Content waar uw bezoekers blij van worden. Daarvoor is het natuurlijk wel belangrijk dat u actie onderneemt en dus dat u bereid bent om tijd en aandacht te besteden aan het maken (of laten maken) van content voor uw website.

 

Tips voor goede content

Hieronder staan een aantal tips die u kunt gebruiken bij het maken van de content voor uw website. Daarbij is het belangrijkste nog dat u onthoudt: oefening baart kunst. Hoe meer content u schrijft, hoe gemakkelijker het voor u wordt.

Zorg voor meerwaarde

Voor het omtoveren van een bezoeker tot klant dient uw content meerwaarde te bieden. Het bieden van meerwaarde wordt makkelijker wanneer u inzicht heeft in uw bezoekers. Probeer u daarom zoveel mogelijk in de belevingswereld van de bezoeker te verplaatsen. Probeer erachter te komen wat uw bezoeker bezighoudt en welke vragen hij of zij heeft.

Schrijf voor uw bezoeker en niet voor de zoekmachines

Nog altijd worden er veel artikelen geschreven die puur zijn bedoeld om een gunstige positie in de zoekmachines zoals Google te behalen. Door het artikel op een bepaalde manier te schrijven probeert men de positionering enigszins te beïnvloeden. Het gevolg hiervan is altijd dat het artikel voor de bezoeker minder goed leesbaar wordt. Schrijf voor uw bezoeker en niet voor de zoekmachine. Google zal websites die grotendeels zijn gericht op gunstige zoekresultaten steeds meer gaan afstraffen.

Structuur in uw content

Zorg dat uw content een duidelijke structuur heeft. Bedenk voor ieder artikel op uw website een titel die uw bezoeker nieuwsgierig maakt en tegelijkertijd duidelijk maakt waar het betreffende artikel over gaat. Werk met alinea's, tussenkopjes en paragrafen. Uit ieder tussenkopje moet blijken waar het bijborende stukje tekst over gaat.

Voeg waar mogelijk afbeeldingen, audio en video's toe

Kent u de uitdrukking "een beeld zegt meer dan duizend woorden" ? In het geval van content op websites is deze uitdrukking waar. Met afbeeldingen kunt u uw teksten ondersteunen. Dit geldt nog meer voor video's. Een groot deel van de bezoekers bekijkt liever een video dan dat er een tekst gelezen moet worden. U kunt bijvoorbeeld een gespreken vorm van uw tekst aanbieden in een audio- of videoformaat.

 

Hulp bij het maken van content voor uw website

Ondanks bovenstaande tips kan het nog steeds een lastige klus zijn om goede content voor uw website te maken. In dat geval kan hulp door een externe partij uitkomst bieden. Vrolijk Internet Services is ervaren in het maken van content over diverse onderwerpen voor diverse websites. Gaat uw website over een onderwerp waarmee er affiniteit bestaat, dan kan Vrolijk Internet Services u zeker helpen. U wordt uitgenodigd om contact op te nemen via het telefoonnummer 070-4500145 en uw situatie te bespreken.