Dochterpagina's en subdomeinen laten werken in het Startpagina Script

Werken subdomeinen en dochterpagina's niet? Hieronder staan enkele stappen om dat te verhelpen.

Om subdomeinen / dochterpagina's automatisch te laten werken binnen het Startpagina Script, dient wildcard DNS ingeschakeld te zijn op uw webhostingpakket. Het is in geen enkel geval nodig om voor iedere dochterpagina een afzonderlijk DNS record aan te maken of een aparte map aan te maken op de webserver.

Wildcard DNS zorgt ervoor dat alle subdomeinen naar het juiste IP-adres verwijzen en dat de dochterpagina's kunnen worden bezocht met de browser.

Er is een grote kans dat u wildcard DNS kunt inschakelen via DirectAdmin. Is dat niet het geval, dan kunt u kijken of u de subdomeinen aan de praat krijgt door de handelingen te verrichten die staan vermeld op https://help.directadmin.com/item.php?id=127.

Uiteraard kunt u ook eens vragen of uw hostingprovider u kan helpen met het inschakelen van wildcard DNS. Soms is de optie om wildcard DNS in te schakelen niet aanwezig in DirectAdmin, maar kan wildcard DNS op uw verzoek wel worden ingeschakeld door de hostingprovider.

Vrolijk Internet Services biedt webhosting waarin wildcard DNS en een wildcard SSL certificaat zitten inbegrepen. Dit webhostingpakket kost 60 euro per jaar voor de webhosting en 10 euro per jaar voor de registratie van een .nl domein.