Wat is een CMS systeem?

Wat is een CMS systeem? Een vraag die geregeld voorbij komt. Hier wordt het uitgelegd.

Een CMS systeem maakt het voor u mogelijk om uw website te beheren zonder dat u technishe kennis (zoals programmeerkennis) nodig heeft. Sinds er op het world wide web steeds meer mediamogelijkheden zijn ontstaan, kwam er ook steeds meer behoefte aan een manier om websites gemakkelijker aan te passen.

Vroeger waren websites relatief eenvoudig: één enkele pagina van de website kwam over het algemeen overeen met een één enkel bestand op de webserver. Er was enige technische kennis nodig om een pagina aan te passen. Men moest een zogeheten HTML-bestand aanpassen en deze vervolgens plaatsen op de webserver door middel van FTP. Voor deze handelingen is toch wel enige kennis van zaken nodig.

Naast dat alleen mensen met technische kennis de website konden aanpassen, was er nog een ander probleem. Wanneer een component of bepaalde code op iedere pagina van de website terugkwam (bijvoorbeeld contactinformatie onderaan de website) stond de code voor dit component vaak in ieder HTML bestand opnieuw beschreven. Was er een wijziging in dit component nodig (bij verhuizing voorbeeld een nieuw adres in de contactinformatie) dan moest men ieder HTML bestand apart aanpassen. Dit zorgde voor onnodig veel werk bij de grotere websites (denk bijvoorbeeld aan een nieuwswebsite of een online encyclopedie met duizenden pagina's).

Om één en ander te regulariseren en te vereenvoudigen zijn uiteindelijk templates en content management systemen ontwikkeld. Templates zijn beschrijvingen van de layout van uw website waarbinnen door u gemaakte teksten kunnen worden geplaatst. Het template zorgt ervoor dat uw tekst goed binnen de layout past qua lettertype, tekstgrootte, kleur, enzovoorts.

Een content management systeem is het systeem dat onder de motorkap werkt om uw teksten ook daadwerkelijk in de gewenste layout te kunnen gieten en te tonen aan de bezoeker. Een content management heeft vaak een zichtbaar deel en een onzichtbaar deel. Goed zichtbaar van het CMS zijn bijvoorbeeld het beheergedeelte waarin u uw site eenvoudig kunt aanpassen. Maar daarnaast zijn er nog veel taken die het CMS systeem heeft waar de bezoeker en u weinig van merken omdat ze niet direct zichtbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan de koppeling met de database, het versturen van de e-mail bij het invullen van een contactformulier en het schatten van de leestijd van een artikel.

Tegenwoordig kunnen CMS systemen enorm uitgebreid zijn. Bij sommige CMS systemen kunnen allerlei uitbreidingen worden geïnstalleerd naast de basisfunctionaliteiten. Een voorbeeld van een CMS systeem dat u kunt uitbreiden is het CMS systeem van Vrolijk Internet Services.

 

Het CMS systeem van Vrolijk Internet Services

Vrolijk Internet Services biedt een CMS systeem waarmee het beheren van uw website een fluitje van een cent wordt. Bij het CMS systeem wordt een stappenplan geleverd welke u door het zeer eenvoudige installatieproces leidt. Na de installatie kunt u beginnen met het toevoegen van pagina's.

Wilt u een eigen contactformulier ontwerpen? Dan bouwt u dit formulier simpelweg in het beheergedeelte zonder dat er technische kennis bij komt kijken. U geeft op welke velden u wilt tonen en het systeem regelt de rest.

Het toevoegen van producten en diensten kan direct nadat u het CMS systeem geïnstalleerd heeft. U geeft de prijs aan van uw product, voegt een beschrijving toe en na wat kleine handelingen (welke ook worden beschreven) kunt u uw betalingen zelfs online ontvangen.

Komt u er niet uit? Vrolijk Internet Services helpt u. Via het contactformulier op deze website neemt u contact op met Vrolijk Internet Services. Ook is Vrolijk Internet Services telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer 070-4500145.

Hieronder nog meer voordelen:

  1. Het CMS systeem is snel geïnstalleerd en kan snel in gebruik worden genomen
  2. Onbeperkt pagina's aanmaken op uw website
  3. Er is rekening gehouden met hoe zoekmachines (zoals Google) informatie aangeleverd willen krijgen, zodat zoekmachines uw website op de juiste manier waarderen en in de zoekresultaten plaatsen
  4. Producten en diensten verkopen op uw website wordt kinderspel
  5. Daarbij direct een betaling ontvangen via iDEAL
  6. Bij digitale producten (dus die gedownload kunnen worden) ontvangt de klant na betaling direct een link waarmee hij of zij de producten kan downloaden
  7. Bezoekers aanzetten tot actie met uw zelfgemaakte formulieren: bijvoorbeeld een formulier voor aanvraag van een informatiepakket of een formulier voor een terugbelverzoek, u bepaalt zelf welke velden er moeten worden ingevuld met volledige controle over verplicht/niet-verplicht veld
  8. U kunt anderen toegang geven tot de beheeromgeving van uw website, zodat zij mee kunnen werken eraan
  9. Gemakkelijk schakelen tussen Nederlandstalige en Engelstalige beheeromgeving

Wanneer u op onderstaande knop drukt komt u in een nieuw scherm terecht waarin u meer informatie over het aanbod van Vrolijk Internet Services krijgt. Indien u tot aanschaf overgaat, is er daarna nog een extra stap nodig om de bestelling te bevestigen. Door op onderstaande knop te drukken bestelt u dus nog niet. U krijgt eerst nog informatie over het CMS systeem te zien en daarna kunt u nog besluiten of u het CMS systeem wel of niet wilt kopen.

Koop nu voor € 50,00