Blogberichten beheren

Blogberichten maakt u op dezelfde manier aan als gewone pagina's. Met de blog uitbreiding zijn er een aantal opties bijgekomen specifiek voor het bloggedeelte.

 

Inhoud

  1. Blogberichten beheren
  2. Blogbericht aanmaken
  3. Blogbericht bewerken
  4. Blogbericht verwijderen

 

Blogberichten beheren

Om de blogberichten op uw website te beheren kiest u binnen het menu Website voor de optie Pagina's.

CMS Menu Paginabeheer

Het scherm waarmee u de blogberichten kunt beheren verschijnt vervolgens. Bovenin dit scherm staan de opties Nieuwe pagina en Pagina categorieën. Klikt u op Nieuwe pagina dan verschijnt er een formulier waarmee u een nieuw blogbericht kunt aanmaken. Met de optie Pagina categorieën navigeert u naar het scherm waarmee u de blogcategorieën kunt beheren.

CMS Paginabeheer

 

Blogbericht aanmaken

Navigeer eerst naar het juiste scherm zoals beschreven in de paragraaf Blogberichten beheren. Klik bovenin het scherm op Nieuwe pagina. Het hieronder weergegeven formulier verschijnt.

Voor een blogbericht is het belangrijk dat u bij het keuzemenu Template voor de waarde sidebar.html kiest. Ieder blogbericht dat de template sidebar.html gebruikt zal automatisch als blogbericht behandeld worden.

Blogbericht aanmaken

Mocht een door u aangemaakt blogbericht niet als blogbericht worden weergegeven, controleer dan eerst of u wel de template sidebar.html heeft geselecteerd bij het blogbericht. Is dat niet het geval, dan zal het blogbericht als gewone pagina worden weergegeven en zal bijvoorbeeld de plaatsingsdatum niet zichtbaar zijn bij het bericht. U kunt dat oplossen door het blogbericht te bewerken en alsnog de template sidebar.html te selecteren.

 

Blogbericht bewerken

Navigeer eerst naar het juiste scherm zoals beschreven in de paragraaf Blogberichten beheren. Klik vervolgens op het potlood in de kolom Opties bij het blogbericht dat u wilt bewerken. Het formulier om het blogbericht te wijzigen verschijnt.

 

Blogbericht verwijderen

Voor het verwijderen van een blogbericht navigeert u eerst naar het juiste scherm zoals beschreven in de paragraaf Blogberichten beheren. Vervolgens zoekt u in het overzicht het blogbericht dat u wilt verwijderen. Klik bij het betreffende blogbericht op het rode kruisje in de kolom Opties. Er zal worden gevraagd of u het blogbericht daadwerkelijk wilt verwijderen, zoals hieronder is te zien.

Blogbericht verwijderen

Klikt u op Ja, dan wordt het blogbericht verwijderd.

Blogbericht verwijderd