FTP-verbindingen

Heeft u een webhosting pakket met meerdere websites en bent u van plan om vaker een nieuwe website te installeren op dit webhosting pakket, dan kunt u de FTP gegevens van dit webhosting pakket eenvoudig opslaan met de uitbreiding Nieuwe websites installeren en koppelen via FTP. U hoeft dan de volgende keer bij het installeren van een nieuwe website alleen de FTP-verbinding te kiezen. Het is dan niet meer nodig om nogmaals een gebruikersnaam en een wachtwoord in te vullen.

 

Inhoud

  1. FTP-verbindingen
  2. FTP-verbinding toevoegen
  3. FTP-verbinding bewerken
  4. FTP-verbinding verwijderen

 

FTP-verbindingen

Om de FTP-verbindingen te beheren navigeert u eerst naar het juiste scherm door in het menu Tools te kiezen voor Website installeren via FTP.

Menu Nieuwe websites installeren en koppelen via FTP

Vervolgens verschijnt het scherm waarbinnen u de FTP-verbindingen kunt beheren.

Nieuwe websites installeren en koppelen via FTP

 

FTP-verbinding toevoegen

Aan de linkerkant van uw scherm ziet u een overzicht van de opgeslagen FTP verbindingen. Klik op het groene plusteken naast FTP verbindingen dat u linksboven op het scherm zult vinden. Met het formulier dat vervolgens verschijnt, kunt u een nieuwe FTP-verbinding toevoegen.

U kunt uw FTP-verbinding een beschrijvende naam geven via het veld Naam. Wanneer u zelf geen naam invult, zal de door het systeem gekozen naam worden gebruikt.

In de velden FTP host, FTP poort, FTP gebruikersnaam en FTP wachtwoord vult u de gegevens van de nieuwe FTP-verbinding in.

Wanneer u de gevraagde gegevens heeft ingevuld, kunt u op de knop Opslaan drukken om de nieuwe FTP-verbinding op te slaan.

Nieuwe websites installeren en koppelen via FTP - FTP verbinding toevoegen

Na het opslaan zal de nieuwe FTP-verbinding in het overzicht aan de linkerkant van uw scherm te zien zijn. Naast de verbinding wordt een potlood afgebeeld waar u op kunt klikken om de FTP-verbinding te bewerken. Ook wordt er een rood kruisje afgebeeld naast de verbinding. Op dit kruisje kunt u klikken om de FTP-verbinding weer te verwijderen.

Nieuwe websites installeren en koppelen via FTP - FTP verbinding toegevoegd

FTP-verbinding bewerken

Aan de linkerkant van uw scherm ziet u een overzicht van alle FTP-verbindingen die zijn opgeslagen.

Nieuwe websites installeren en koppelen via FTP - FTP verbindingen

Klik op het potlood naast de naam van de FTP-verbinding. Vervolgens verschijnt het formulier waarmee u de FTP-verbinding kunt bewerken.

Nieuwe websites installeren en koppelen via FTP - FTP verbinding bewerken

 

FTP-verbinding verwijderen

Om een FTP-verbinding te verwijderen, drukt u op het rode kruisje naast de naam van de betreffende FTP-verbinding. Het systeem zal vragen of u de FTP-verbinding daadwerkelijk wilt verwijderen.

Nieuwe websites installeren en koppelen via FTP - FTP verbinding verwijderen

Klikt u op Ja dan zal de opgeslagen FTP-verbinding uit het systeem en uit het overzicht worden verwijderd.

Nieuwe websites installeren en koppelen via FTP - FTP verbinding verwijderd