Banners

Het Bedrijvengids Script is voorzien van de mogelijkheid om banners aan te maken. Deze banners kunnen op diverse plekken binnen uw online bedrijvengids worden weergegeven aan de bezoeker. U kunt de banners zelf aan deze plekken koppelen.

 

Inhoud

  1. Banners beheren
  2. Banner groep aanmaken
  3. Banner toevoegen
  4. Banner bewerken
  5. Banner verwijderen

 

Banners beheren

U navigeert eerst naar het scherm waarmee u de banners kunt beheren. Dit doet u door binnen het menu Website te kiezen voor Banners.

Bedrijvengids Script - Menu Banners

Vervolgens verschijnt het scherm waarmee u de banners kunt beheren.

 

Banner groep aanmaken

Voordat u banners kunt toevoegen, moet u een banner groep aanmaken. U klikt op Nieuwe banner groep bovenin het scherm. Er verschijnt een formulier waarmee u de banner groep kunt aanmaken.

Bedrijvengids Script - Banner groep aanmaken

In het veld Naam vult u een beschrijvende naam in voor de nieuwe banner groep.

De velden Breedte en Hoogte kunt u gebruiken om het formaat van de banners binnen de nieuwe banner groep in te stellen. Als u de velden invult, zal het Bedrijvengids Script ervoor zorgen dat nieuwe banners die u aan de banner groep toevoegt meteen het juiste formaat krijgen.

Wanneer u alleen het veld Breedte invult dan zullen banners die u aan de banner groep toevoegt deze breedte krijgen. De hoogte zal zodanig worden gekozen dat de verhoudingen bewaard blijven.

Als u alleen het veld Hoogte invult dan zullen banners die u aan de banner groep toevoegt de door u ingestelde hoogte krijgen. De breedte zal zodanig worden gekozen dat de verhoudingen van de banner bewaard blijven.

Na het opslaan van de banner groep zal deze verschijnen binnen het overzicht. Naast de naam van de nieuwe banner groep ziet u ook de "shortcode" van de banner groep staan die door het Bedrijvengids Script automatisch aan de banner groep wordt toegekend. Deze shortcode kunt u binnen uw contentpagina's plaatsen. Op de plekken waar de shortcode staat zal een banner uit de banner groep worden getoond aan de bezoeker.

Bedrijvengids Script - Beheer banners

 

Banner toevoegen

Om een nieuwe banner toe te voegen aan een banner groep klikt u naast de naam van de banner groep op het groene plusteken. Er verschijnt dan een formulier waarmee u de banner kunt toevoegen.

Bedrijvengids Script - Banner toevoegen

Het veld Naam gebruikt u om de nieuwe banner een beschijvende naam te geven. Deze naam krijgt de bezoeker niet te zien, maar is vooral handig voor uzelf zodat u weet om welke banner het gaat.

Bij Type kunt u kiezen tussen twee opties:

  1. Afbeelding uploaden
  2. Aangepaste code

Wanneer u kiest voor het uploaden van een nieuwe afbeelding, dan krijgt u de mogelijkheid om een afbeelding op uw computer te kiezen wanneer u klikt op Kies afbeelding. Er komt dan een dialoogvenster in beeld waarmee u een afbeelding op uw computer kunt kiezen. Nadat u een afbeelding heeft gekozen, zal de gekozen afbeelding verschijnen bij Afbeelding. Ook zal er een extra knop verschijnen naast de knop Kies afbeelding, namelijk de knop Verwijder afbeelding. Door op deze knop te klikken kunt u de afbeelding weer weghalen.

Klik op de knop Opslaan om de nieuwe banner op te slaan. De banner zal dan binnen het overzicht te zien zijn binnen de bovenliggende banner groep.

Bedrijvengids Script - Banner toegevoegd

 

Banner bewerken

Om een banner te bewerken klikt u op het potlood naast de naam van de betreffende banner. Er zal dan een formulier in beeld komen waarmee u de banner kunt wijzigen.

 

Banner verwijderen

Om een banner te verwijderen, klikt u op het rode kruisje naast de naam van de banner. Er zal dan worden gevraagd of de banner daadwerkelijk verwijderd moet worden.

Bedrijvengids Script - Banner verwijderen

Klik op Ja om de banner definitief te verwijderen.

Bedrijvengids Script - Banner verwijderd