Menu's

Bezoekers gebruiken navigatiemenu's om binnen uw bedrijvengids te navigeren naar de verschillende onderdelen. Tijdens de installatie van het Bedrijvengids Script wordt er bovenaan op uw website een navigatiemenu geplaatst. Dit navigatiemenu kunt u zelf aanpassen binnen de beheeromgeving.

Ook kunt u eventueel een menu in de footer plaatsen. Hiervoor is tijdens de installatie al een leeg menu aangemaakt. Ook in dit menu kunt u items plaatsen in de beheeromgeving.

 

Inhoud

  1. Menu's beheren
  2. Menu item aanmaken
  3. Menu item bewerken
  4. Menu item verwijderen

 

Menu's beheren

Om het navigatiemenu te beheren, kiest u in het menu Website voor Menu's.

Bedrijvengids Script - Menu Menu's

Vervolgens komt het scherm "Menu's" in beeld.

Bedrijvengids Script - Beheer Menu's

 

Menu item aanmaken

U kunt een menu item toevoegen door eerst te zoeken naar het menu dat u wilt bewerken en bij het betreffende menu op het potlood te klikken in de kolom Opties. Met het scherm dat vervolgens verschijnt, kunt u wijzigingen binnen het menu aanbrengen.

Bedrijvengids Script - Beheer Menu

U klikt vervolgens op Nieuw menu item bovenin uw scherm. Met het formulier dat vervolgens in beeld komt, kunt u het nieuwe menu item toevoegen.

Bedrijvengids Script - Menu item aanmaken

 

Menu item bewerken

Zoek in het overzicht eerst naar het menu item dat u wilt bewerken. Vervolgens klikt u op het potlood achter de naam van het betreffende menu item. Met het formulier dat vervolgens verschijnt, kunt u het menu item aanpassen.

 

Menu item verwijderen

Wilt u een menu item verwijderen, dan klikt u op het rode kruisje achter de naam van het menu item. Het systeem zal vervolgens vragen of u het menu item daadwerkelijk wilt verwijderen.

Bedrijvengids Script - Menu item verwijderen

Klikt u op Ja, dan wordt het menu item verwijderd. De pagina waarnaar het menu item verwijst wordt zelf niet verwijderd. Wanneer dat wel de bedoeling is, dan zult u de betreffende pagina apart moeten verwijderen.

Bedrijvengids Script - Menu item verwijderd