Registreren, inloggen, wachtwoordherstel en uitloggen

Voordat de gebruiker nieuwe bedrijven kan toevoegen binnen de bedrijvengids, dient de gebruiker een account aan te maken. Hoe de gebruiker dit doet, leest u in dit hoofdstuk.

Verder staat in dit hoofdstuk beschreven hoe de gebruiker kan inloggen en het wachtwoord kan herstellen bij een vergeten wachtwoord.

Tenslotte beschrijft dit hoofdstuk hoe de gebruiker kan uitloggen.

 

Inhoud

  1. Registreren
  2. Inloggen
  3. Wachtwoordherstel
  4. Uitloggen

 

Registreren

Om één of meer bedrijven binnen de bedrijvengids toe te kunnen voegen dient een nieuwe gebruiker zich eerst te registreren. Daarvoor kan de gebruiker binnen het menu bovenaan kiezen voor de optie Registreren. Als de gebruiker dat heeft gedaan, verschijnt het registratieformulier.

Bedrijvengids Script registreren

De gebruiker kiest zelf een gebruikersnaam en een wachtwoord. Daarbij is het belangrijk dat de gebruiker een wachtwoord kiest dat niet zo eenvoudig te raden is.

Ook wordt er gevraagd om het e-mailadres van de gebruiker. Dit e-mailadres wordt gekoppeld aan het nieuwe gebruikersaccount binnen de bedrijvengids.

Zodra de gebruiker de velden heeft ingevuld, drukt de gebruiker op de knop Registreren.

Afhankelijk van hoe dit door de beheerder van de bedrijvengids is ingesteld, zijn er daarna twee mogelijkheden:

 

Inloggen

Om in te loggen gaat de gebruiker eerst met de browser naar de website. Daarna kiest de gebruiker voor de optie Inloggen in het menu bovenaan op de website. Het inlogscherm komt vervolgens in beeld. Door de juiste gebruikersnaam in combinatie met het juiste wachtwoord in te voeren en vervolgens op de knop Inloggen te drukken, logt de gebruiker in.

Bedrijvengids Script inloggen

 

Wachtwoordherstel

Als de gebruiker het wachtwoord is vergeten, dan kan de gebruiker op de website kiezen voor de optie Inloggen in het menu bovenaan en binnen het inlogscherm kiezen voor Wachtwoord vergeten. De gebruiker krijgt dan de mogelijkheid om het e-mailadres in te vullen.

Bedrijvengids Script wachtwoord vergeten

Nadat het e-mailadres is ingevuld en op de knop Wachtwoord opvragen is gedrukt zal de gebruiker een e-mail ontvangen met daarin de gebruikersnaam en een nieuw wachtwoord, indien het e-mailadres binnen het systeem bekend is.

Bedrijvengids Script wachtwoord verstuurd

 

Uitloggen

Wanneer de gebruiker klaar is op de website, dan is het verstandig om uit te loggen. Dat kan door via het menu Account te kiezen voor Uitloggen.

Bedrijvengids Script uitloggen