Diashows

Het Affiliate Webshop script biedt de mogelijkheid om een diashow aan te maken en te plaatsen binnen uw affiliate shop.

 

Inhoud

  1. Diashows
  2. Diashow aanmaken
  3. Afbeelding toevoegen
  4. Afbeelding bewerken
  5. Afbeelding verwijderen

 

Diashows

Diashows beheert u met het scherm "Diashows". U kunt naar het scherm "Diashows" navigeren door in het menu Website te kiezen voor Diashows.

Affiliate Webshop - Menu Diashows

Een nieuwe installatie van het script zal geen diashows bevatten. U ziet dan een scherm zonder diashows zoals hieronder.

Affiliate Webshop - Beheer Diashows

 

Diashow aanmaken

Wilt u een diashow aanmaken, dan klikt u bovenin uw scherm op Nieuwe diashow. Er verschijnt dan een formulier waarmee u een nieuwe diashow aan uw affiliate webwinkel kunt toevoegen.

Affiliate Webshop - Diashow aanmaken

In het veld Naam vult u de naam van uw nieuwe diashow in.

Het veld Interval (seconden) wordt gebruikt om in te stellen hoelang een afbeelding zichtbaar dient te zijn binnen de diashow voordat de volgende afbeelding wordt weergegeven. De standaardwaarde is 5 seconden, dat wil zegen dat er iedere 5 seconden van afbeelding wordt gewisseld.

De velden Breedte (pixels) en Hoogte (pixels) worden gebruikt om de afmetingen van uw diashow in te stellen. Een afbeelding die aan de diashow wordt toegevoegd zal automatisch de door u ingestelde afmetingen krijgen.

Het is mogelijk om geen breedte en hoogte in te stellen, maar dan is het wel belangrijk dat alle afbeeldingen die u aan de diashow toevoegt dezelfde afmetingen hebben. Is dit niet het geval, dan zal het verschil in afmetingen tussen de afbeeldingen te zien kunnen zijn en dan kan het zijn dat de diashow niet goed op zijn plek blijft staan.

Zodra u de nieuwe diashow heeft opgeslagen met de knop Opslaan, zal de nieuwe diashow binnen het beheerscherm "Diashows" te zien zijn.

Affiliate Webshop - Diashow toegevoegd

 

Afbeelding toevoegen

Om een afbeelding toe te voegen klikt u op het groene plusteken naast de naam van de diashow. Er zal dan een formulier verschijnen waarmee u de afbeelding kunt toevoegen.

Affiliate Webshop - Afbeelding toevoegen

In het veld Naam vult u een beschrijvende naam in voor uw afbeelding.

Wanneer u op de knop Kies afbeelding drukt, kunt u op uw computer een afbeelding kiezen. Zodra u een afbeelding heeft gekozen, zal deze binnen het formulier te zien zijn. Er is dan ook een tweede knop te zien. Deze knop heeft de tekst Verwijder afbeelding. Wanneer u op deze knop drukt, verdwijnt de afbeelding weer.

Druk op de knop Opslaan om de door u gekozen afbeelding toe te voegen aan de diashow.

Nadat u de nieuwe afbeelding heeft opgeslagen, zal de naam van de afbeelding in het overzicht te zien zijn. In het voorbeeld dat u hieronder kunt zien, is een afbeelding met de naam "Theedozen" aan de diashow toegevoegd.

Affiliate Webshop - Afbeelding toegevoegd

 

Afbeelding bewerken

Om een afbeelding te bewerken zoekt u in het overzicht naar de betreffende afbeelding. Vervolgens klikt u op het potlood naast de naam van de afbeelding. Met het formulier dat vervolgens verschijnt kunt u wijzigingen aanbrengen. Om uw wijzigingen op te slaan, drukt u op de knop Opslaan.

Affiliate Webshop - Afbeelding bewerken

 

Afbeelding verwijderen

Wanneer u een bepaalde afbeelding niet meer binnen uw diashow wilt weergeven, dan kunt u de afbeelding verwijderen door op het rode kruisje te klikken dat achter de naam van de betreffende afbeelding wordt weergegeven.

Er zal worden gevraagd of u de afbeelding daadwerkelijk wilt verwijderen.

Affiliate Webshop - Afbeelding verwijderen

Als u op Ja klikt wordt de afbeelding verwijderd. De afbeelding zal verdwijnen uit het overzicht.

Affiliate Webshop - Afbeelding verwijderd