Nieuwsbrief

De bezoekers van uw affiliate webshop kunnen zich voor de nieuwsbrief aanmelden. Via de beheeromgeving kunt u eenvoudig een e-mail samenstellen en versturen naar de leden.

 

Inhoud

  1. Nieuwsbrief aanmelden
  2. Nieuwsbrief instellingen
  3. Niewsbrief beheer
  4. E-mail aanmaken
  5. E-mail versturen
  6. E-mail bewerken
  7. E-mail verwijderen

 

Nieuwsbrief aanmelden

De pagina waarmee een bezoeker zich voor de nieuwsbrief kan aanmelden, kan worden bereikt door /nieuwsbrief/ toe te voegen achter het adres van de website in de adresbalk en vervolgens op de Enter-toets te drukken.

Op deze pagina's is ook te zien welke e-mails reeds zijn verstuurd. Als u op de naam van een e-mail klikt, ziet u de inhoud van de e-mail.

Affiliate Webshop - Nieuwsbrief aanmelden

 

Nieuwsbrief instellingen

Uw e-mails voor de nieuwsbrief kunt u in twee vormen aanbieden aan het systeem:

In het scherm "Website instellingen" kunt u aangeven of de e-mails als HTML of als tekst worden aangeboden. Het scherm "Website instellingen" kan tevoorschijn worden gehaald door in het menu Website te kiezen voor Website instellingen. Standaard staat het zo ingesteld dat de e-mails als tekst worden aangeboden, omdat HTML e-mails niet altijd goed worden weergegeven in Outlook.

 

Niewsbrief beheer

U kunt het scherm voor het beheer van de nieuwsbrief tevoorschijn halen door in het menu Administratie te kiezen voor Nieuwsbrief.

Affiliate Webshop - Menu Nieuwsbrief

Het scherm voor het beheer van de nieuwsbrief komt in beeld.

Affiliate Webshop - Beheer Nieuwsbrief

 

E-mail aanmaken

Een e-mail om te versturen naar de leden kunt u aanmaken door bovenin uw scherm te klikken op Nieuwe e-mail. Er verschijnt dan een formulier waarbinnen u de nieuwe e-mail aan kunt maken.

Affiliate Webshop - Nieuwsbrief e-mail aanmaken

 

E-mail versturen

Om een e-mail naar de leden te versturen, klikt u bij de betreffende e-mail op de afspeelknop in de kolom Opties. De e-mail zal dan naar de leden worden verstuurd. Onderaan in iedere e-mail wordt automatisch een link toegevoegd waarmee leden zich eventueel kunnen afmelden.

 

E-mail bewerken

Om een e-mail te bewerken, klikt u op het potlood in de kolom Opties bij de betreffende e-mail. Dit heeft alleen zin wanneer een e-mail nog niet is verstuurd. Een reeds verstuurde e-mail kunt u niet meer bewerken en opnieuw versturen. Probeert u een e-mail te bewerken die reeds is verstuurd, dan zal een melding worden weergegeven en wordt er geen formulier voor het bewerken getoond.

 

E-mail verwijderen

Een e-mail kunt u verwijderen door op het rode kruisje in de kolom Opties bij de betreffende e-mail te klikken. Het Affiliate Webshop script zal vragen of de e-mail daadwerkelijk verwijderd moet worden.

Affiliate Webshop - Nieuwsbrief e-mail verwijderen

Kiest u voor Ja dan wordt de e-mail verwijderd.

Affiliate Webshop - Nieuwsbrief e-mail verwijderd