Affiliate feeds

Het PHP Webshop script bevat de mogelijkheid om producten op basis van affiliate marketing aan te bieden. Deze kunt u naast uw eigen producten toevoegen binnen uw webwinkel. Eventueel kunt u binnen uw webshop zelfs uitsluitend producten op basis van affiliate marketing aanbieden.

U promoot bij affiliate marketing producten van derden. Per verkoop ontvangt u een vergoeding. Wanneer een product op basis van affiliate marketing wordt gepromoot, dan zal op de detailpagina van het product een knop worden getoond waarmee de bezoeker naar de webshop van de aanbieder kan gaan. De link bevat een unieke code die aan u als affiliate publisher is gekoppeld. Wordt het product gekocht op de site van de aanbieder, dan ontvangt u een percentage van de inkomsten.

Productfeeds zijn bestanden waarin informatie over (vaak meerdere) producten staat. U kunt deze productfeeds inlezen met het PHP Webshop script, zodat de producten automatisch aan uw webwinkel kunnen worden toegevoegd.

Er zijn een aantal affiliate netwerken waarvan u de productfeeds kunt inlezen. Dit zijn:

 

Inhoud

  1. Affiliate feeds
  2. Affiliate feed aanmaken
  3. Affiliate feed bewerken
  4. Affiliate feed verwijderen

 

Affiliate feeds

Om de affiliate feeds te beheren kiest u in het menu Administratie voor Affiliate feeds.

PHP Webshop - Menu Affiliate feeds

Het scherm "Affiliate feeds" verschijnt vervolgens.

PHP Webshop - Affiliate feeds

 

Affiliate feed aanmaken

Om de URL van een feed toe te voegen, klikt u binnen het scherm "Affiliate feeds" op Nieuwe feed.

PHP Webshop - Affiliate feed aanmaken

In het veld Feed URL vult u de URL van de nieuwe feed in. U kunt feeds toevoegen van de onderstaande affiliate netwerken:

In het veld Maximum aantal producten (0 = geen maximum) kunt u het maximum aantal producten invullen dat u wilt inladen en wilt tonen vanuit deze feed. Als u alle producten die in de feed staan vermeld wilt inladen, dan hoeft u geen maximum in te vullen.

Gaat het om een feed in het formaat CSV, dan kunt u met het veld CSV scheidingsteken (wanneer het een CSV feed betreft) aangeven welk scheidingsteken wordt gebruikt binnen de nieuwe CSV feed. Meestal wordt de puntkomma als scheidingsteken binnen een CSV feed gebruikt. Daarom staat er bij dit veld standaard een puntkomma ingevuld.

Het keuzemenu Actief geeft u de mogelijkheid om te kiezen tussen actief en inactief. Zo kunt u een feed (tijdelijk) op inactief zetten. De producten worden dan (tijdelijk) niet toegevoegd aan uw webwinkel.

Het keuzemenu Hoofdcategorie geeft u de mogelijkheid om de categorie te kiezen waarbinnen de producten van de feed dienen te worden geplaatst. Indien de gekozen categorie subcategorieën bevat, dan zult u na het kiezen van de hoofdcategorie ook de mogelijkheid krijgen om de specifieke subcategorie te selecteren.

Nadat u het formulier heeft ingevuld en een categorie gekozen heeft, drukt u op de knop Opslaan om de nieuwe feed toe te voegen. Na het toevoegen zal de feed verschijnen binnen het overzicht op het scherm "Affiliate feeds".

PHP Webshop - Affiliate feed toegevoegd

 

Affiliate feed bewerken

Om een affiliate feed te bewerken zoekt u binnen het scherm "Affiliate feeds" eerst naar de betreffende feed in het overzicht. Vervolgens klikt u bij de betreffende feed op het potlood in de kolom Opties. Het formulier om de affiliate feed te bewerken verschijnt.

PHP Webshop - Affiliate feed bewerken

 

Affiliate feed verwijderen

Wilt u een affiliate feed verwijderen, dan zoekt u binnen het scherm "Affiliate feeds" eerst naar de betreffende feed in het overzicht. Bij de betreffende feed klikt u vervolgens op het rode kruis in de kolom Opties. Het systeem zal vragen of u de feed daadwerkelijk wilt verwijderen.

PHP Webshop - Affiliate feed verwijderen

Klikt u op Ja, dan wordt de affiliate feed verwijderd uit het systeem.

De eerstvolgende keer dat de feeds worden opgehaald, zullen de producten van de betreffende feed uit het systeem verwijderd worden.

PHP Webshop - Affiliate feed verwijderd