Nieuwsbrief

Bezoekers van uw webwinkel kunnen zich aanmelden voor uw nieuwsbrief. Als beheerder kunt u eenvoudig een e-mail aanmaken en versturen naar iedereen die zich heeft aangemeld.

 

Inhoud

  1. Nieuwsbrief aanmelden
  2. Nieuwsbrief instellingen
  3. Nieuwsbrief beheer
  4. E-mail aanmaken
  5. E-mail versturen
  6. E-mail bewerken
  7. E-mail verwijderen

 

Nieuwsbrief aanmelden

Een bezoeker kan naar de pagina voor het aanmelden van de nieuwsbrief gaan door /nieuwsbrief/ toe te voegen achter het adres van uw website binnen de adresbalk van de browser en vervolgens op de Enter-toets te drukken.

Op deze pagina's is ook een overzicht van de reeds verstuurde e-mails te zien. Als u op de naam van een e-mail klikt, dan kunt u de inhoud van de e-mail lezen.

PHP Webshop - Nieuwsbrief aanmelden

 

Nieuwsbrief instellingen

De e-mails voor de nieuwsbrief kunt u in twee vormen aanbieden:

In het scherm "Website instellingen" kunt u instellen of de e-mails als tekst of als HTML verstuurd moeten worden. U kunt naar dat scherm gaan door in het menu Website te kiezen voor Website instellingen. Het scherm waarin u de instellingen kunt aanpassen, verschijnt dan.

De meest veilige instelling (en ook de standaardwaarde van deze instelling) is tekst, omdat de HTML e-mails niet altijd goed in Outlook worden weergegeven.

 

Nieuwsbrief beheer

U kunt uw nieuwsbrief beheren door in het menu Administratie te kiezen voor Nieuwsbrief.

PHP Webshop - Menu Nieuwsbrief

Vervolgens verschijnt het scherm waarmee u de nieuwsbrief kunt beheren.

PHP Webshop - Nieuwsbrief

 

E-mail aanmaken

Wilt u een nieuwe e-mail aanmaken om naar de leden te versturen, dan klikt u bovenin uw scherm op Nieuwe e-mail. Er verschijnt dan een formulier om een nieuwe e-mail aan te maken.

PHP Webshop - Nieuwsbrief e-mail aanmaken

 

E-mail versturen

Klik op de afspeelknop in de kolom Opties bij een e-mail om de betreffende e-mail te versturen. Onderaan in iedere e-mail zal automatisch een link worden toegevoegd waarmee een lid zich eventueel kan afmelden.

 

E-mail bewerken

Het bewerken van een e-mail is alleen nuttig wanneer deze nog niet is verstuurd. Het is niet mogelijk om een reeds verzonden e-mail te bewerken en opnieuw te versturen. Wilt u een reeds verzonden e-mail bewerken, dan zal het systeem aangeven dat de e-mail reeds verzonden is (en u het niet kunt bewerken).

Een e-mail die nog niet is verzonden, kunt u bewerken door bij de betreffende e-mail op het potlood in de kolom Opties te klikken.

 

E-mail verwijderen

U kunt een e-mail verwijderen door bij de betreffende e-mail op het rode kruisje in de kolom Opties te klikken. Het PHP Webshop script zal vragen of de e-mail daadwerkelijk verwijderd moet worden.

PHP Webshop - Nieuwsbrief e-mail verwijderen

Kiest u voor Ja dan wordt de e-mail verwijderd.

PHP Webshop - Nieuwsbrief e-mail verwijderd