Menu's

Navigatiemenu's worden door de bezoekers gebruikt om te navigeren naar de verschillende onderdelen van uw webshop. Tijdens de installatie van het PHP Webshop script zal er zowel bovenaan als onderaan binnen uw webwinkel een menu geplaatst worden. Beide menu's kunt u eenvoudig aanpassen.

 

Inhoud

  1. Menu's beheren
  2. Menu item aanmaken
  3. Menu item bewerken
  4. Menu item verwijderen

 

Menu's beheren

Met het beheerscherm "Menu's" kunt u wijzigingen aanbrengen binnen de navigatiemenu's op uw website. U navigeert naar dit scherm door in het menu Website te kiezen voor de optie Menu's.

PHP Webshop - Menu Menu's

Het beheerscherm "Menu's" komt vervolgens in beeld. In de afbeelding hieronder kunt u dit scherm zien. Het menu "Main" is het menu bovenin uw webwinkel. Het menu "Footer" staat helemaal onderaan binnen uw webwinkel.

PHP Webshop - Beheer Menu's

 

Menu item aanmaken

Zoek in het overzicht eerst naar het menu waarbinnen u het nieuwe menu item wilt aanmaken. Klik bij het betreffende menu met de linkermuisknop op het potlood in de kolom Opties. U krijgt een scherm te zien waarmee wijzigingen binnen het menu kunnen worden aangebracht.

PHP Webshop - Beheer Menu

Klik op Nieuw menu item bovenin dit scherm. Het formulier om het menu item aan te maken verschijnt vervolgens.

PHP Webshop - Menu item aanmaken

 

Menu item bewerken

Om een menu item te bewerken zoekt u binnen het overzicht eerst naar het betreffende menu item. Vervolgens klikt u met de linkermuisknop op het potlood dat achter de naam van het menu item wordt afgebeeld. Er komt een formulier in beeld waarmee u het menu item kunt bewerken.

 

Menu item verwijderen

Wilt u een item uit het menu verwijderen, dan klikt u met de linkermuisknop op het rode kruis dat achter de naam van het menu item wordt afgebeeld. Er zal worden gevraagd of u het menu item daadwerkelijk wilt verwijderen.

PHP Webshop - Menu item verwijderen

Klik op Ja om het item uit het menu te verwijderen.

PHP Webshop - Menu item verwijderd