Diashows

Wilt u een diashow of slideshow plaatsen binnen uw webwinkel, dan biedt het PHP Webshop deze mogelijkheid.

 

Inhoud

  1. Diashows beheren
  2. Diashow aanmaken
  3. Afbeelding toevoegen
  4. Afbeelding bewerken
  5. Afbeelding verwijderen

 

Diashows beheren

Voor het beheren van diashows navigeert u eerst naar het juiste scherm door in het menu Website te kiezen voor Diashows.

PHP Webshop - Menu Diashows

Als u het scherm "Diashows" voor het eerst bezoekt zullen er waarschijnlijk geen diashows aanwezig zijn. Het scherm "Diashows" ziet er dan uit zoals hieronder afgebeeld.

PHP Webshop - Beheer Diashows

 

Diashow aanmaken

Om een nieuwe diashow of slideshow toe te voegen aan uw webshop, klikt u bovenin uw scherm op Nieuwe diashow. Er verschijnt dan een formulier waarmee u de diashow kunt aanmaken.

PHP Webshop - Diashow aanmaken

In het veld Naam vult u een beschrijvende naam in voor uw nieuwe diashow.

Het veld Interval (seconden) gebruikt u om in te stellen hoe lang een afzonderlijke afbeelding binnen uw diashow zichtbaar dient te blijven voordat de volgende afbeelding wordt getoond. De standaardwaarde van dit veld is 5 seconden, wat betekent dat er iedere 5 seconden van afbeelding wordt gewisseld.

Met de velden Breedte (pixels) en Hoogte (pixels) kunt u de afmetingen van uw diashow instellen. Iedere afbeelding die u toevoegt aan de diashow zal dan automatisch deze afmetingen krijgen en dus even groot worden.

Stelt u geen breedte en hoogte in, dan zullen de toegevoegde afbeeldingen niet worden omgezet naar dezelfde grootte. Het is dan belangrijk dat alle afbeeldingen die u toevoegt reeds dezelfde breedte en hoogte hebben. Anders zal de diashow er niet mooi uitzien.

Als u op de knop Opslaan drukt, zal de nieuwe diashow worden aangemaakt. De naam van de nieuwe diashow zal dan verschijnen binnen het overzicht op het scherm "Diashows".

PHP Webshop - Diashow toegevoegd

 

Afbeelding toevoegen

Wanneer u een afbeelding aan de diashow wilt toevoegen, drukt u het groene plusteken dat rechts van de naam van de diashow wordt afgebeeld. Er verschijnt dan een formulier waarmee u een afbeelding aan de diashow kunt toevoegen.

PHP Webshop - Afbeelding toevoegen

In het veld Naam vult u een beschrijvende naam in voor de afbeelding.

Met het veld Afbeelding kiest u de afbeelding die u aan de diashow wilt toevoegen. Als u op de knop Kies afbeelding drukt, dan komt er een dialoogvenster in beeld waarmee een afbeelding op uw computer kan worden gekozen. Als u een afbeelding heeft gekozen zal deze afbeelding binnen het veld Afbeelding te zien zijn. Ook zal er een extra knop te zien zijn met de tekst Verwijder afbeelding. Als u op deze knop drukt, zal het veld Afbeelding worden geleegd.

Als u op de knop Opslaan drukt zal de gekozen afbeelding worden toegevoegd. In het overzicht op het scherm "Diashows" zal de naam van de afbeelding worden toegevoegd binnen het blokje van de betreffende diashow.

In het voorbeeld hieronder is een afbeelding met de naam "Theedoos" toegevoegd.

PHP Webshop - Afbeelding toegevoegd

 

Afbeelding bewerken

Binnen het scherm "Diashows" zoekt u eerst naar de naam van de afbeelding die u wilt bewerken. Vervolgens klikt u op het potlood dat rechts van de naam staat afgebeeld. Er komt een formulier in beeld waarmee u de afbeelding kunt veranderen.

PHP Webshop - Afbeelding bewerken

 

Afbeelding verwijderen

Wilt u een afbeelding niet meer weergeven binnen uw diashow, zoek dan eerst naar de afbeelding in het scherm "Diashows". Aan de rechterkant van de naam van de betreffende afbeelding is een rood kruisje zichtbaar. Klik op dit kruisje. Het systeem zal dan vragen of u de afbeelding wilt verwijderen.

PHP Webshop - Afbeelding verwijderen

Kies voor Ja om de afbeelding te verwijderen. De afbeelding zal dan uit het overzicht verdwijnen.

PHP Webshop - Afbeelding verwijderd