Banners

Via de beheeromgeving van het Startpagina Script kunt u op een gemakkelijke wijze banners aanmaken, welke op verschillende plekken binnen uw startpagina website kunnen worden geplaatst.

 

Inhoud

  1. Banners
  2. Banner groep aanmaken
  3. Banner toevoegen
  4. Banner bewerken
  5. Banner verwijderen

 

Banners

Voor het beheren van banners is het belangrijk dat u eerst naar het juiste scherm navigeert. Dit doet u door in het menu Website te kiezen voor de optie Banners.

Startpagina Script - Menu Banners

Vervolgens verschijnt het scherm waarmee u de banners kunt beheren.

 

Banner groep aanmaken

Voordat u banners kunt toevoegen dient u een banner groep aan te maken. Om dit te doen klikt u bovenin uw scherm op Nieuwe banner groep. Er verschijnt dan een formulier waarmee u de banner groep kunt aanmaken.

Startpagina Script - Nieuwe banner groep

Het veld Naam gebruikt u om uw nieuwe banner groep een beschrijvende naam te geven.

In het veld Bestemmings-URL vult u de URL in waarnaar de banners binnen de banner groep moeten verwijzen. Het idee is dat alle banners binnen de banner groep naar dezelfde URL verwijzen en dat de banners elkaar kunnen afwisselen. Dit wordt ook wel bannerrotatie genoemd.

Met de velden Breedte en Hoogte kunt u de breedte en hoogte van de banners binnen uw banner groep instellen.

Het is mogelijk om alleen bij het veld Breedte een waarde in te vullen en Hoogte leeg te laten. Het systeem zal de nieuwe hoogte dan automatisch berekenen bij het uploaden van een banner. Hetzelfde geldt andersom. Wanneer u alleen bij het veld Hoogte een waarde invult en bij Breedte niets invult, dan zal de nieuwe breedte automatisch worden berekend wanneer u een banner uploadt.

Nadat u de nieuwe banner groep heeft opgeslagen door op de knop Opslaan te klikken, zal de banner groep verschijnen in het overzicht. Dit kunt u zien in de afbeelding hieronder. Er is een banner groep "Header" aangemaakt. Naast de naam "Header" ziet u ook "banner-header" tussen blokhaken staan. Dit is een shortcode die binnen uw pagina's kan worden geplaatst. Op de plekken waar u de shortcode plaatst zal een  banner uit de banner groep verschijnen.

Startpagina Script - Beheer banners

 

Banner toevoegen

Een banner voegt u altijd toe binnen een banner groep. Heeft u nog geen banner groep aangemaakt, dan dient u eerst een banner groep aan te maken voordat u een banner kunt toevoegen.

Klik op het groene plusteken naast de naam van de banner groep waaraan u de banner wilt toevoegen. Het hieronder afgebeelde formulier komt in beeld.

Startpagina Script - Banner toevoegen

Bij Naam vult u een beschrijvende naam in voor de nieuwe banner.

Bij het keuzemenu Type kunt u kiezen uit twee opties:

  1. Afbeelding uploaden
  2. Aangepaste code

Kiest u voor het uploaden van een afbeelding, dan kunt u een afbeelding op uw computer kiezen door bij Afbeelding te klikken op de knop Kies afbeelding. De gekozen afbeelding zal verschijnen bij Afbeelding. Ook zal er bij dit veld een tweede knop verschijnen, namelijk Verwijder afbeelding. Als u op deze knop klikt, wordt de afbeelding weer weggehaald.

Wanneer u bij Type kiest voor aangepaste code, dan verschijnt er een veld Aangepaste code. In dat veld kunt u de code van uw banner plaatsen. Wanneer u kiest voor aangepaste code, dan worden de hoogte en de breedte van de betreffende banner bepaald door de code. De door u ingestelde waarden voor de hoogte en de breedte bij de banner groep zullen in dat geval niet worden gebruikt door het Startpagina Script.

Nadat u de velden heeft ingevuld klikt u op de knop Opslaan om de banner toe te voegen.

Startpagina Script - Beheer banners

 

Banner bewerken

Om een banner aan te passen klikt u op het potlood naast de naam van de betreffende banner. Er zal een formulier verschijnen waarmee u de banner kunt wijzigen.

Startpagina Script - Banner bewerken

 

Banner verwijderen

Om een banner te verwijderen klikt u op het rode kruisje naast de naam van de banner. Er zal worden gevraagd of u de banner daadwerkelijk wilt verwijderen.

Startpagina Script - Banner verwijderen

Klikt u op Ja dan wordt de banner verwijderd.

Startpagina Script - Banner verwijderd