Knoppen

De beheeromgeving van het Startpagina Script biedt de mogelijkheid om knoppen aan te maken en om deze knoppen te plaatsen op verschillende plekken binnen uw startpagina website.

 

Inhoud

  1. Knoppen
  2. Knop aanmaken
  3. Knop bewerken
  4. Knop verwijderen

 

Knoppen

Om knoppen te beheren, navigeert u eerst naar het juiste scherm. Dit doet u door in het menu Website te kiezen voor de optie Knoppen.

Startpagina Script - Menu Knoppen

Het hieronder afgebeelde scherm is vervolgens te zien.

Startpagina Script - Knoppen

 

Knop aanmaken

Klik op Nieuwe knop bovenin uw scherm. Er komt een formulier in beeld waarmee u de knop kunt aanmaken.

Startpagina Script - Nieuwe knop

Na het aanmaken van de knop zal de knop in het overzicht worden opgenomen. Ook wordt er een zogeheten "shortcode" toegekend aan de knop. Overal waar u de knop wilt plaatsen, kunt u de shortcode plaatsen. Voor de bezoeker zal de knop op deze plekken zichtbaar zijn.

 

Knop bewerken

Om een knop te bewerken zoekt u eerst in het overzicht naar de betreffende knop. Vervolgens klikt u bij de betreffende knop op het potlood in de kolom Opties. Het formulier om de knop te bewerken zal dan in beeld komen.

Startpagina Script - Knop bewerken

 

Knop verwijderen

U kunt een knop verwijderen door bij de betreffende knop in de kolom Opties te klikken op het rode kruis. Er zal aan u worden gevraagd of de knop daadwerkelijk verwijderd dient te worden.

Startpagina Script - Knop verwijderen

Klikt u op Ja dan zal de knop worden verwijderd.

Het is van belang om te weten dat een verwijderde knop niet meer wordt weergegeven op de plekken waar u de shortcode van de knop heeft geplaatst. Het is belangrijk om ook de shortcode van de knop op deze plekken weg te halen.

Startpagina Script - Knop verwijderd