Media

Het Startpagina Script is voorzien van een mediatheek waarbinnen eenvoudig afbeeldingen kunnen worden geplaatst. Na het toevoegen van een afbeelding in de mediatheek kunt u de afbeelding op verschillende plekken binnen uw startpagina website gebruiken.

 

Inhoud

  1. Media
  2. Media object aanmaken
  3. Media object bewerken
  4. Media object verwijderen

 

Media

Om naar de mediatheek te navigeren, kiest u in het menu Website voor de optie Media.

Startpagina Script - Menu Media

Het scherm om de mediatheek te beheren komt vervolgens in beeld.

Startpagina Script - Media

 

Media object aanmaken

Om een nieuwe afbeelding te plaatsen binnen de mediatheek, klikt u bovenin uw scherm op Nieuw media object. Met het formulier dat vervolgens in beeld komt voegt u eenvoudig een afbeelding toe aan de mediatheek.

Startpagina Script - Nieuw media object

Nadat u de afbeelding in de mediatheek heeft geplaatst zal de afbeelding in het overzicht worden opgenomen. Ook zal het Startpagina Script een zogeheten "shortcode" toewijzen aan de afbeelding. Deze shortcode kunt u op verschillende plekken binnen de website plaatsen. Voor de bezoeker zal de afbeelding te zien zijn op de plekken waar u de shortcode heeft geplaatst.

 

Media object bewerken

Wanneer u een afbeelding in de mediatheek door een andere afbeelding wilt vervangen, dan klikt u bij de betreffende afbeelding op het potlood in de kolom Opties. Er zal dan een formulier verschijnen waarmee de afbeelding eenvoudig kan worden vervangen.

 

Media object verwijderen

Om een afbeelding te verwijderen klikt u op het rode kruis in de kolom Opties bij de betreffende afbeelding. Voordat de afbeelding daadwerkelijk wordt verwijderd zal het Startpagina Script eerst om uw bevestiging vragen.

Startpagina Script - Media object verwijderen

De afbeelding zal worden verwijderd wanneer u op Ja klikt.

De afbeelding zal niet meer worden getoond op de plekken waar u de shortcode van de afbeelding geplaatst heeft. Het is verstandig om de shortcode op deze verschillende plekken weg te halen.

Startpagina Script - Media object verwijderd