Uitbreiding installeren

Met de uitbreiding Formulier "Meerdere links toevoegen" + Linktegoed pakketten aanbieden komt er een formulier beschikbaar waarmee uw bezoekers meerdere links kunnen aanmelden op uw verschillende startpagina websites.

Het formulier en het systeem om linktegoed aan te bieden installeert u op één van uw websites. Vervolgens kunt u hier meerdere startpagina websites aan koppelen.

Ook kunt u linktegoed pakketten aanbieden. Linkaanmelders krijgen een account op uw startpagina website, waarbinnen zij links kunnen plaatsen met het linktegoed pakket.

 

Inhoud

  1. Uitbreiding installeren
  2. Cronjob instellen

 

Uitbreiding installeren

Om de uitbreiding te installeren logt u eerst in binnen de beheeromgeving van de startpagina website waarop u het formulier wilt tonen. Daarna kiest u voor Uitbreidingen installeren. Deze optie kunt u helemaal rechts in de menubalk vinden.

Startpagina Script - Uitbreidingen installeren

Vervolgens klikt u bij de uitbreiding Formulier "Meerdere links toevoegen" + Linktegoed pakketten aanbieden op de knop Nu kopen en installeren. Het betaalscherm komt tevoorschijn. U kunt betalen met de volgende betaalwijzen:

Startpagina Script - Betaalscherm

Na de betaling keert u terug naar de beheeromgeving. De uitbreiding zal op dat moment direct worden geïnstalleerd op uw website.

Een andere uitbreiding die op iedere startpagina website die u aan het systeem wilt koppelen geïnstalleerd dien t te worden, is de uitbreiding Remote Control sleutel instellen. Aan de installatie van de uitbreiding Remote Control sleutel instellen zitten geen extra kosten verbonden.

Zodra beide uitbreidingen zijn geïnstalleerd, zal dat binnen de beheeromgeving worden aangegeven.

Startpagina Script - Uitbreidingen installeren

 

Cronjob instellen

De uitbreiding is voorzien van een systeemtaak om de in de toekomst ingeplande links te plaatsen.

Om deze goed te laten werken is het belangrijk dat u de cronjob instelt. Een cronjob is een taak die op een ingesteld tijdstip wordt uitgevoerd. U roept de cronjob iedere minuut aan, zodat deze de juiste systeemtaken zal starten op de juiste tijdstippen.

Het relatieve pad van de cronjob ten opzichte van de root van de webserver is cms/bin/cronjob.php

Wanneer u toegang heeft tot DirectAdmin, dan kunt u de cronjob via DirectAdmin toevoegen. Het is daarbij belangrijk dat de cronjob wordt aangeroepen met php -q.