Systeemtaken

Het Startpagina Script is voorzien van een aantal systeemtaken. Bijvoorbeeld om de onderstaande taken uit te voeren:

Welke systeemtaken er zijn, ziet u in het scherm "Systeemtaken". U kunt via dit scherm ook de instellingen van de systeemtaken wijzigen.

 

Inhoud

  1. Systeemtaken
  2. Dode links opsporen (check_dead_links)
  3. Verlopen links opsporen (check_expired_links)
  4. Het versturen van de nieuwsbrief (send_emails)

 

Systeemtaken

U kunt het beheerscherm "Systeemtaken" tevoorschijn halen door in het menu Systeem te kiezen voor de optie Systeemtaken.

Startpagina Script - Menu Systeemtaken

Het beheerscherm "Systeemtaken" komt vervolgens in beeld.

Het Startpagina Script is zo in elkaar gezet dat de systeemtaken op de achtergrond worden gestart. Soms staat het hostingpakket niet toe dat er op de achtergrond andere processen gestart worden. In dat geval zult u hier een melding over zien binnen het scherm "Systeemtaken". U kunt dit verhelpen door de cronjob in te stellen.

Wanneer de systeemtaken zonder problemen gestart kunnen worden, ziet u binnen het beheerscherm "Systeemtaken" een overzicht van de systeemtaken.

Startpagina Script - Beheer Systeemtaken

 

Dode links opsporen (check_dead_links)

De systeemtaak "check_dead_links" spoort dode links op. Dode links (of broken links)  zijn links naar pagina's die niet meer werken of niet meer bestaan. Zodra de systeemtaak klaar is, zal de beheerder van website per e-mail een overzicht ontvangen met de links die volgens de systeemtaak niet meer werken (indien er dode of broken links zijn).

 

Verlopen links opsporen (check_expired_links)

De systeemtaak "check_expired_links" bekijkt van welke tijdelijke links de periode afgelopen is. De aanmelder van de verlopen link ontvangt een e-mail met de mogelijkheid om de link opnieuw aan te melden.

 

Het versturen van de nieuwsbrief (send_emails)

Omdat een e-mail van uw nieuwsbrief naar veel e-mailadressen moet kunnen worden verstuurd, zal het versturen van de e-mail naar de leden in stapjes verlopen. De systeemtaak "send_emails" zorgt voor het versturen van deze e-mails van de nieuwsbrief.