Nieuwsbrief

Het Startpagina Script biedt de mogelijkheid om een nieuwsbrief te versturen naar alle gebruikers op uw startpagina website. Bezoekers kunnen zich ook aan de voorkant van uw website aanmelden voor de nieuwsbrief zonder dat zij per se een gebruikersnaam nodig hebben.

 

Inhoud

  1. Nieuwsbrief aanmelden
  2. Nieuwsbrief instellingen
  3. Nieuwsbrief beheer
  4. E-mail aanmaken
  5. E-mail versturen
  6. E-mail bewerken
  7. E-mail verwijderen

 

Nieuwsbrief aanmelden

De pagina voor aanmelden voor de nieuwsbrief kan worden bereikt door /nieuwsbrief/ toe te voegen achter het adres van uw website in de adresbalk van uw browser en vervolgens op de Enter-toets te drukken.

Het is ook mogelijk om de reeds verstuurde e-mails te zien op deze pagina. Als u op de naam van een e-mail klikt, dan kunt u de inhoud van de e-mail lezen.

Startpagina Script - Aanmelden nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief instellingen

U kunt de e-mails voor de nieuwsbrief in twee vormen aanleveren:

U kunt in het scherm "Website instellingen" instellen of de e-mails als tekst of als HTML verstuurd dienen te worden. U navigeert naar dit scherm door in het menu Website te kiezen voor Website instellingen.

De meest veilige instelling (en tevens de standaardwaarde van deze instelling) is tekst, omdat de HTML e-mails niet altijd goed worden weergegeven in Outlook.

 

Nieuwsbrief beheer

Het beheer van uw nieuwsbrief kunt u doen door in het menu Administratie te kiezen voor Nieuwsbrief.

Startpagina Script - Menu Nieuwsbrief

Het scherm voor het beheer van de nieuwsbrief verschijnt vervolgens. Hieronder ziet u een voorbeeld van dit scherm.

Startpagina Script - Nieuwsbrief

 

E-mail aanmaken

Een e-mail om naar de leden te versturen, kunt u aanmaken door bovenin uw scherm te kiezen voor Nieuwe e-mail. Er verschijnt dan een formulier waarmee u de e-mail kunt aanmaken.

Startpagina Script - Nieuwe e-mail

 

E-mail versturen

Om een e-mail te versturen naar de leden, klikt u bij de betreffende e-mail op de afspeelknop in de kolom Opties. Het systeem zal dan de e-mail naar alle leden versturen.

Onderaan in de e-mail wordt automatisch een link toegevoegd waarmee leden zich eventueel kunnen afmelden.

 

E-mail bewerken

Bewerken van een e-mail heeft alleen zin wanneer deze nog niet is verstuurd. Het is niet mogelijk om een reeds verzonden e-mail opnieuw te sturen. Het systeem zal dan aangeven dat de e-mail reeds is verstuurd.

Heeft u de e-mail nog niet verstuurd, dan kunt u de e-mail bewerken door bij de betreffende e-mail te klikken op het potlood in de kolom Opties.

 

E-mail verwijderen

Om een e-mail te verwijderen, klikt u bij de betreffende e-mail op het rode kruisje in de kolom Opties. Het Startpagina Script zal dan vragen of u de e-mail daadwerkelijk wilt verwijderen.

Startpagina Script - E-mail verwijderen

Kiest u voor Ja dan zal de e-mail worden verwijderd.

Startpagina Script - E-mail verwijderd