Startpagina's (paginabeheerder)

Hier leest u hoe u als paginabeheerder uw startpagina's kunt beheren met het Startpagina Script van Vrolijk Internet Services.

 

Inhoud

  1. Startpagina's beheren
  2. Startpagina aanmaken
  3. Startpagina bewerken
  4. Nieuwe rubriek
  5. Link toevoegen

 

Startpagina's beheren

Als paginabeheerder kunt u meerdere startpagina's beheren. U kunt uw startpagina's beheren via de optie Startpagina's onder de gelijknamige menukop Startpagina's.

Startpagina Script - Menu Startpagina's

Het beheerscherm "Startpagina's" zal vervolgens in beeld komen, waarop een overzicht is te zien van de dochterpagina's die u beheert. Wanneer u zich net heeft aangemeld op de website, zult u nog geen dochterpagina's in het overzicht zien.

Startpagina Script - Beheer Startpagina's

 

Startpagina aanmaken

Wilt u een nieuwe startpagina aanmaken, dan klikt u bovenin uw scherm op Nieuwe startpagina. Er verschijnt een formulier waarmee u de nieuwe startpagina kunt aanmaken.

Startpagina Script - Startpagina aanmaken

U vult in het tabblad Startpagina de algemene informatie rondom de nieuwe startpagina in.

In het veld Startpagina vult u het gewenste subdomein van uw nieuwe startpagina in. Zorg ervoor dat dit subdomein geen spaties bevat. Wanneer het toch spaties bevat dan zal het Startpagina Script deze spaties  vervangen door mintekens. Het veld Startpagina dient te worden ingevuld alvorens u de startpagina kunt aanmaken. Het laatste gedeelte, in het voorbeeld ".websiteplaatsen.nl", vult u niet in. Gaat uw nieuwe startpagina bijvoorbeeld sport.websiteplaatsen.nl heten dan vult u alleen "sport" in.

U kunt het veld Titel gebruiken om een titel in te stellen voor uw nieuwe startpagina. Vult u hier niets in, dan zal het internetadres van uw nieuwe startpagina als titel worden gebruikt. De titel van de startpagina sport.websiteplaatsen.nl zal dan "sport.websiteplaatsen.nl" zijn.

Bij Beschrijving voor zoekmachines kunt u een pakkende tekst invullen die bezoekers moet bewegen om uw startpagina te bezoeken. Deze tekst zal in de zoekresultaten van Google worden weergegeven wanneer uw startpagina daarin voorkomt. Wanneer u dat wilt dan kunt u dit veld leeg laten.

Bij Belangrijke sleutelwoorden kunt u de belangrijkste zoekwoorden invullen voor uw startpagina. Wanneer u dat wilt dan mag u ook dit veld leeg laten.

Met het keuzemenu Aantal kolommen kunt u bepalen uit hoeveel kolommen uw nieuwe startpagina zal bestaan. U heeft de keuze uit 3 of 4 kolommen.

Het keuzemenu Zichtbaarheid kan worden gebruikt om aan te geven of uw startpagina in de lijst van alle startpagina's en in rubrieken van het type "nieuwste startpagina's" en "laatst gewijzigde startpagina's" mag worden getoond.

In het tabblad Stijl en kleuren kunt u de stijl van de tekst en de kleuren binnen uw nieuwe startpagina instellen.

Startpagina Script - Startpagina stijl en kleuren

Wilt u bij het aanmaken van de startpagina meteen één of meer rubrieken aan de startpagina toevoegen, dan kan dat met het tabblad Bulk rubrieken.

Startpagina Script - Bulk rubrieken

Druk op de knop Opslaan. Vervolgens zal de nieuwe startpagina in het overzicht verschijnen.

Startpagina Script - Startpagina's

 

Startpagina bewerken

U klikt op het potlood in de kolom Opties achter de naam van de startpagina die u wilt bewerken.

Tip: Weet u niet zeker wat een bepaald pictogram doet, ga dan met de muis boven het pictogram staan zonder er op te klikken. Uw browser zal dan na enige tijd een tekstballon weergeven met daarin de naam van de actie, zoals startpagina bewerken, startpagina instellingen of startpagina verwijderen.

Nadat u op het potlood heeft geklikt zal het scherm verschijnen waarmee u de startpagina kunt bewerken. U kunt bijvoorbeeld rubrieken aanmaken en links toevoegen aan uw startpagina.

Bovenin uw scherm ziet u verschillende opties, zoals Pagina bekijken, Nieuwe rubriek en Startpagina instellingen.

Startpagina Script - Nieuwe startpagina bewerken

 

Nieuwe rubriek

Rubrieken zijn de basis van uw startpagina. Teksten, widgets en links worden altijd in een rubriek geplaatst. Klik op Nieuwe rubriek om een nieuwe rubriek aan te maken. Er verschijnt dan een formulier met drie tabbladen, zoals u kunt zien in de afbeelding hieronder.

Startpagina Script - Nieuwe rubriek

In het veld Rubriek titel vult u de titel in van de nieuwe rubriek.

Met het keuzemenu Kolom kunt u de kolom binnen uw startpagina kiezen waarbinnen de rubriek dient te worden aangemaakt.

Met het keuzemenu Rubriek type kunt u een keuze maken uit de volgende mogelijkheden:

Met het veld Rubriek tekst kunt u een tekst weergeven binnen uw rubriek.

Druk op Opslaan om de nieuwe rubriek op te slaan.

Startpagina Script - Nieuwe rubriek aangemaakt

In de balk waarbinnen de naam van de rubriek wordt weergegeven ziet u aan de rechterkant drie icoontjes. Klikt u op het groene icoon, dan verschijnt er een formulier waarmee u een link aan de rubriek kunt toevoegen. Wanneer u op het potlood klikt, zal het formulier verschijnen om de rubriek te bewerken. Met het rode kruisje kunt u de rubriek verwijderen.

 

Link toevoegen

Klik bovenaan de rubriek waarbinnen u een link wilt toevoegen op het groene icoon. Er verschijnt dan een formulier waarmee een link binnen de rubriek kan worden toegevoegd.

Startpagina Script - Link toevoegen