Diashows

Binnen het Startpagina Script bestaat de mogelijkheid om diashows toe te voegen aan uw website. Een diashow bevat een aantal afbeeldingen die elkaar afwisselen met een door u ingestelde tijdsinterval.

 

Inhoud

  1. Diashows
  2. Diashow aanmaken
  3. Afbeelding toevoegen
  4. Afbeelding bewerken
  5. Afbeelding verwijderen

 

Diashows

Met het scherm "Diashows" beheert u de diashows op uw startpagina website. U navigeert naar dat scherm door in het menu Website te kiezen voor Diashows.

Startpagina Script - Menu Diashows

 

Diashow aanmaken

Klik bovenin uw scherm op Nieuwe diashow. Er verschijnt een formulier waarmee u een nieuwe diashow kunt toevoegen aan uw startpagina website.

Startpagina Script - Nieuwe diashow

In het veld Naam vult u een beschrijvende naam in voor uw nieuwe diashow.

U gebruikt het veld Interval (seconden) om in te stellen hoe lang een afbeelding zichtbaar moet blijven, voordat de volgende afbeelding binnen de diashow wordt getoond. De standaardwaarde van dit veld is 5 seconden. Dat betekent dat er binnen de diashow iedere 5 seconden van afbeelding wordt gewisseld.

De velden Breedte (pixels) en Hoogte (pixels) gebruikt u om de breedte en hoogte van de diashow in te stellen. De afbeeldingen die u aan deze diashow toevoegt krijgen dan automatisch de breedte en hoogte die u heeft ingesteld.

Wanneer u geen breedte en hoogte instelt, dan zult u er zelf voor moeten zorgen dat alle afbeeldingen die u binnen deze diashow toevoegt de juiste hoogte en breedte hebben. Anders zal de diashow op uw website er niet mooi uitzien.

Nadat u op de knop Opslaan heeft gedrukt zal de nieuwe diashow verschijnen in het overzicht.

Startpagina Script - Diashow toegevoegd

 

Afbeelding toevoegen

Klik op het groene plusteken naast de naam van diashow. Er komt een formulier in beeld om de nieuwe afbeelding toe te voegen.

Startpagina Script - Afbeelding toevoegen

In het veld Naam voert u een beschrijvende naam in voor de afbeelding.

Bij het veld Afbeelding klikt u kop de knop Kies afbeelding om een afbeelding op uw computer te kiezen. Wanneer u een afbeelding heeft gekozen, zal deze verschijnen bij Afbeelding. Ook zal er een tweede knop worden getoond, namelijk de knop Verwijder afbeelding. Als u daarop klikt wordt de afbeelding weer weggehaald.

Als u op de knop Opslaan klikt zal de afbeelding worden toegevoegd en verschijnen in het overzicht.

Startpagina Script - Beheer diashows

 

Afbeelding bewerken

Wilt u een afbeelding binnen uw diashow wijzigen, klik dan op het potlood naast de naam van de betreffende afbeelding in het overzicht. Er verschijnt dan een formulier om de afbeelding aan te passen.

Startpagina Script - Afbeelding bewerken

 

Afbeelding verwijderen

Wilt u een bepaalde afbeelding niet meer weergeven binnen uw diashow, klik dan op het rode kruisje naast de naam van de afbeelding om de afbeelding te verwijderen.

Er zal worden gevraagd of u de afbeelding daadwerkelijk wilt verwijderen.

Startpagina Script - Afbeelding verwijderen

Klikt u op Ja dan wordt de afbeelding verwijderd. De afbeelding verdwijnt uit het overzicht.

Startpagina Script - Afbeelding verwijderd