Banners

Met het CMS systeem van Vrolijk Internet Services kunt u banners op uw website zeer eenvoudig beheren. Banners worden in zogeheten banner groepen ingedeeld. U maakt een nieuwe banner groep aan, waaraan u vervolgens verschillende banners kunt toevoegen. Banners kunt u heel eenvoudig via het beheerscherm "Banners" beheren.

 

Inhoud

  1. Banners
  2. Banner groep aanmaken
  3. Banner toevoegen
  4. Banner bewerken
  5. Banner verwijderen

 

Banners

Om de banners te beheren gaat u naar de menukop Website en kiest u voor de optie Banners.

CMS Menu Banners

Banner groep aanmaken

Voordat u banners kunt toevoegen, dient u eerst een banner groep toe te voegen in het CMS systeem. Een nieuwe banner groep voegt u toe door te klikken op nieuwe banner groep bovenaan de pagina. Er verschijnt dan een formulier zoals in de afbeelding hieronder.

CMS Nieuwe banner groep

In het veld Naam vult u een beschrijvende naam in voor de banner groep.

In het veld Bestemmings-URL vult u de URL in waar de bezoeker naartoe wordt gestuurd wanneer hij op de banner klikt.

In de velden Breedte (pixels) en Hoogte (pixels) vult u de breedte en de hoogte in van de banners in de banner groep. Het CMS systeem zal het formaat van de banners die u uploadt naar deze banner groep automatisch wijzigen naar de door u opgegeven breedte en hoogte.

Als u alleen een breedte invoert, dan zal het als een maximale breedte gelden bij het wijzigen van het formaat. Geeft u alleen de hoogte op, dan zal dit gelden als een maximale hoogte bij het wijzigen van het formaat van de banner, direct nadat u een banner uploadt.

Na het opslaan is de banner groep in het beheerscherm "Banners" te zien. In de onderstaande afbeelding is zojuist een banner groep genaamd "Header" aangemaakt. U ziet ook banner-header tussen blokhaken staan naast de naam van de banner groep. Dit is een zogeheten shortcode. Deze shortcodes kunt u binnen uw pagina's plaatsen. Er zal op de plek waar u een shortcode heeft staan, dan een banner verschijnen uit de banner groep.

CMS Banner groep toegevoegd

 

Banner toevoegen

Wilt u een banner toevoegen, dan klikt u op het groene plusteken naast de naam van de banner groep waaraan u de banner wilt toevoegen. Er verschijnt een formulier zoals in de afbeelding hieronder.

CMS Banner toevoegen

In het veld Naam vult u een beschrijvende naam in voor de banner. Klik op Kies afbeelding om een afbeelding op uw computer te kiezen. Na het kiezen van de afbeelding zal de gekozen afbeelding verschijnen. Ook zal er naast de knop Kies afbeelding een knop bij komen, namelijk de knop Verwijder afbeelding. Als u op deze knop drukt, verdwijnt de afbeelding weer.

U moet wel op Opslaan drukken om de afbeelding daadwerkelijk te uploaden.

CMS Banner afbeelding gekozen

 

Banner bewerken

Mocht het nodig zijn om een banner te bewerken, dan kan dat heel eenvoudig. U drukt op het potloodje naast de naam van de betreffende banner. Hetzelfde formulier verschijnt als bij het aanmaken van een nieuwe banner. Maar nu zijn de gegevens al ingevuld. U kunt de gegevens via het formulier eenvoudig wijzen. Druk op Opslaan om de wijziging daadwerkelijk door te voeren.

 

Banner verwijderen

Wilt u een banner verwijderen, dan drukt u op het rode kruisje naast de naam van de betreffende banner. Het CMS systeem zal vervolgens vragen of u de banner daadwerkelijk wilt verwijderen. Dit is in de afbeelding hieronder te zien.

CMS Banner verwijderen

Wanneer u kiest voor Ja, dan wordt de banner verwijderd. Het CMS systeem zal aangeven dat de banner is verwijderd en de banner verdwijnt uit het overzicht.

CMS Banner verwijderd