Nieuwsbrief

Bezoekers van uw website kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief. U kunt als beheerder eenvoudig een e-mail aanmaken en deze versturen naar iedereen die zich heeft aangemeld.

 

Inhoud

  1. Nieuwsbrief aanmelden
  2. Nieuwsbrief instellingen
  3. Nieuwsbrief beheer
  4. E-mail aanmaken
  5. E-mail versturen
  6. E-mail bewerken
  7. E-mail verwijderen

 

Nieuwsbrief aanmelden

Een bezoeker kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief. De pagina voor aanmelding kan worden bereikt door /nieuwsbrief/ achter het adres van uw website toe te voegen in de adresbalk van de browser en vervolgens op de Enter-toets te drukken.

CMS Nieuwsbrief aanmelden

 

Nieuwsbrief instellingen

De e-mails voor de nieuwsbrief kunt u in twee vormen aanbieden:

U kunt in het scherm "Website instellingen" aangeven of u de e-mails als HTML of als tekst wilt versturen. U kunt naar dat scherm gaan door in het menu Website te kiezen voor Website instellingen. Binnen dat scherm kunt u in het tabblad Algemeen aangeven of e-mails als tekst of als HTML verstuurd dienen te worden.

De meest veilige optie is tekst, want Outlook geeft HTML e-mails niet altijd correct weer.

 

Nieuwsbrief beheer

In het menu Administratie kiest u voor Nieuwsbrief.

CMS Menu Nieuwsbrief

Het scherm voor het beheer van de nieuwsbrief verschijnt vervolgens.

CMS Nieuwsbrief

 

E-mail aanmaken

Een e-mail om naar de leden te versturen, kunt u aanmaken door bovenin uw scherm te klikken op Nieuwe e-mail. Daarmee haalt u een formulier tevoorschijn waarmee u de e-mail kunt aanmaken.

CMS Nieuwsbrief e-mail aanmaken

 

E-mail versturen

Om een e-mail te versturen, klikt u bij de betreffende e-mail op de afspeelknop in de kolom Opties. Onderaan in iedere e-mail die een lid ontvangt, wordt automatisch een link toegevoegd waarmee een lid zich eventueel kan afmelden.

 

E-mail bewerken

Om een e-mail te bewerken, klikt u bij de betreffende e-mail op het potlood in de kolom Opties. Het bewerken van een e-mail zal alleen nut hebben wanneer de e-mail nog niet verstuurd is. Probeert u een e-mail te bewerken die reeds naar de leden verzonden is, dan zult u een melding zien dat de e-mail reeds verzonden is. U kunt de e-mail dan niet meer bewerken.

 

E-mail verwijderen

Om een e-mail te verwijderen klikt u bij de betreffende e-mail op het rode kruisje in de kolom Opties. Er zal worden gevraagd of de e-mail daadwerkelijk verwijderd moet worden.

CMS Nieuwsbrief e-mail verwijderen

Klik op Ja om de e-mail te verwijderen.

CMS Nieuwsbrief e-mail verwijderd