Inloggen, wachtwoordherstel en uitloggen

Voordat u aanpassingen kunt verrichten aan de website dient u in te loggen bij het beheerdersgedeelte van het CMS systeem. Mocht u een keer uw gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten, dan kunt u uw wachtwoord laten herstellen door uw e-mail adres in te voeren. U ontvangt dan per e-mail gegevens waarmee u kunt inloggen.

Wanneer u klaar bent met de aanpassingen aan uw website, dan is uitloggen belangrijk.

Dit gedeelte van de CMS handleiding beschrijft hoe u kunt inloggen, hoe u uw wachtwoord kunt laten herstellen en hoe u kunt uitloggen.

 

Inhoud

  1. Inloggen
  2. Uitloggen
  3. Wachtwoordherstel

 

Inloggen

Direct na de installatie heeft u een e-mail ontvangen met de link waarmee u kunt inloggen. Door deze link te volgen komt u bij het inlogscherm. Daar kunt u inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Het is niet nodig om iedere keer de e-mail met de inloglink op te zoeken. Door met de browser naar uw website te gaan en in de adresbalk van de browser /cms toe te voegen komt u bij het inlogscherm terecht.

Voorbeeld

Een website met het CMS systeem is: https://www.mijnwebsitestarten.nl

Men kan het beheergedeelte bereiken via: https://www.mijnwebsitestarten.nl/cms

Het inlogscherm ziet eruit zoals afgebeeld hieronder.

CMS Inloggen

 

Uitloggen

Uitloggen is net zo belangrijk als inloggen. Vooral wanneer er ook anderen gebruikmaken van de computer. U wilt niet dat anderen toegang hebben tot het beheerdersgedeelte van uw website, dus het is een goede gewoonte om altijd uit te loggen wanneer u niet meer met de website bezig bent.

Uitloggen kan te allen tijde door met de muis naar de menukop Account te gaan. Het menu klapt uit. Kies voor de optie Uitloggen. U wordt uitgelogd en het inlogscherm wordt weer getoond.

CMS Uitloggen

Wachtwoordherstel

Het inlogscherm biedt een optie Wachtwoord vergeten. Met deze optie kunt u uw gebruikersnaam en een nieuw wachtwoord opvragen. Deze ontvangt u dan op het door u opgegeven e-mailadres. Uiteraard moet dit e-mailadres wel gekoppeld zijn aan de gebruiker waarvoor u de gebruikersnaam en een nieuw wachtwoord opvraagt.

CMS Wachtwoord vergeten

Nadat u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de knop Wachtwoord opvragen heeft gedrukt ziet u een scherm zoals hieronder weergegeven.

CMS Wachtwoord verstuurd